back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ευ. Βενιζέλος: Η ανασύσταση της μεσαίας τάξης προυπόθεση για την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης

Διαβάστε επίσης

«Η χώρα πρέπει να διαμορφώσει τις προυποθέσεις για την εφαρμογή ενός σχεδίου ανασυγκρότησης που δεν αρκεί να είναι απλώς ένα άλλο κυβερνητικό πρόγραμμα. Πρέπει να είναι το εθνικό και κοινωνικό πρόταγμα της επόμενης δεκαετίας».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Ευαγγελος Βενιζέλος στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών με αντικείμενο την ανασύσταση της μεσαίας τάξης.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι δεν αρκεί η στρατηγική ήητα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά απαιτείται και στρατηγική ήττα της λαικιστικής ανευθυνότητας, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει αμέσως η ακύρωση της δραματικής πολιτικής του υπερπλεονάσματος που τα τελευταία χρόνια δημιούργησε πρόβλημα στο φορολογικό – ασφαλιστικό και τελικά στον κοινωνικό εξανθρωπισμό της μεσαίας τάξης.
Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε επιπλέον ότι η μεσαία τάξη είναι αυτή που ενοποιεί και συνθέτει την κοινωνία, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η αναζήτηση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ακόμη ότι η ανασύσταση της μεσαίας τάξης δεν είναι προυπόθεση για την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης αλλά είναι αυτό καθ’ αυτό το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα