back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σαρωτικούς ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς ξεκίνησε η εφορία – Πάνω από 50.000 οι έλεγχοι

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη από 1ης Ιουνίου βρίσκεται το σχέδιο θερινών ελέγχων της ΑΑΔΕ (επικουρούμενοι και από την Οικονομική αστυνομία)με βάση το οποίο έως τις 31 Οκτωβρίου θα διενεργηθούν 50.500 φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις για έκδοση αποδείξεων, τήρηση φορολογικών βιβλίων κ.λπ..

Το 85% των ελέγχων θα γίνει εντός της επαγγελματικής εγκατάστασης και μάλιστα σε χρόνο που αυτή βρίσκεται σε δραστηριότητα.

Προτεραιότητα στους φορολογικούς ελέγχους θα δοθεί σε τουριστικούς προορισμούς (νησιά Αιγαίου, Ιονίου, Κρήτη) και θα αφορά ξενοδοχεία, μπαρ, εστιατόρια – ταβέρνες, κ.λπ. στα οποία κάθε χρόνο καταγράφονται υψηλά ποσοστά φοροπαραβατικότητας, που φτάνουν το 60% επί των επιχειρήσεων που ελέγχονται.

Στους παράβατες θα επιβάλλονται πρόστιμα και λουκέτο 48 ωρών ενώ σε περίπτωση υποτροπής το λουκέτο όπως προβλέπει η νομοθεσία θα φτάνει το έναν μήνα.
Όπως διευκρινίζεται από πλευράς ΑΑΔΕ, το 70% των ελέγχων θα γίνεται εκτός χωρίς αρμοδιότητας των εφοριών, δηλαδή τα συνεργεία των εφοριακών θα συγκροτούνται από εφοριακούς που εδρεύουν σε άλλες περιοχές.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα