back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΟΗΕ: ο σαουδάραβας πρίγκιπας πρέπει να ερευνηθεί για τη δολοφονία Κασόγκι

Διαβάστε επίσης

“Υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις ότι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση της εμπλοκής τους στην υπόθεση”, συμπεραίνει έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

“Ο κύριος Κασόγκι υπήρξε θύμα μίας εσκεμμένης, προσχεδιασμένης εκτέλεσης, μίας εκτέλεσης χωρίς δίκη για την οποία είναι υπεύθυνο το κράτος της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, ανακοίνωσε η εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι στοχευμένες κυρώσεις στη Σαουδική Αραβία θα πρέπει να περιλαμβάνουν τον πρίγκιπα προσωπικά και τα προσωπικά περιουσιακά του στοιχεία στο εξωτερικό.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από το Ριάντ, στο οποίο έχει αποσταλεί εκ προοιμίου η έκτασης 100 σελίδων έκθεση, αν και το βασίλειο έχει επανειλημμένως αρνηθεί τις κατηγορίες για εμπλοκή του πρίγκιπα.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, επικριτής του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, εθεάθη για τελευταία φορά να εισέρχεται στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου του 2018, όπου επρόκειτο να παραλάβει επίσημα έγγραφα για τον επικείμενο γάμο του. Ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε εντός του προξενείου, το σώμα του διαμελίστηκε και μεταφέρθηκε εκτός των χώρων του προξενείου και δεν βρέθηκε ποτέ.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα