back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με την Βικτόρια Πλζεν στα προκριματικά ο Ολυμπιακός

Διαβάστε επίσης

Την τσέχικη Βικτόρια Πλζεν θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινα πριν από λίγο στη Νιόν της Ελβετίας.

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 23 ή 24 Ιουλίου στην Τσεχία και ο επαναληπτικός στις 30 ή 31 του ίδιου μήνα στον Πειραιά.

Η Βικτόρια Πλζεν βάση δυναμικότητας είναι αναμφισβήτητα πιο βατή περίπτωση για τον Ολυμπιακό στη μάχη για την πρόκριση από τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Το προφίλ της Τσεχικής ομάδας:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Η Βικτόρια Πλζεν ολοκλήρωσε την πορεία της στο πρωτάθλημα της Τσεχίας στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με πέντε μόλις πόντους λιγότερους από την πρωταθλήτρια Σλάβια Πράγας. Σε σύνολο 35 αναμετρήσεων πανηγύρισε 24 φορές τη νίκη, υπέπεσε σε 6 ισοπαλίες και υπέστη 5 ήττες. Κομβικό παιχνίδι στη μάχη του τίτλου ήταν η εκτός έδρας ήττα της με 3-1 από την Σλάβια Πράγας τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του θεσμού.

ΚΥΠΕΛΛΟ: Στο Κύπελλο η πορεία της ολοκληρώθηκε στη φάση των «16». Για την ακρίβεια στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη με την εντός έδρας ήττα με 3-2 στην παράταση από την Μπάνικ Οστράβα.

CHAMPIONS LEAGUE/Europa League: Στο Champions League η πορεία της ξεκίνησε από τη φάση των ομίλων, αφού την προηγούμενη περίοδο είχε στεφθεί πρωταθλήτρια στην Τσεχία. Βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Ρόμα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έδωσε μάχη για να προκριθεί στους «16» του θεσμού. Τελικά, τερμάτισε στην τρίτη θέση του γκρουπ (σ. σε ισοβαθμία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) με δύο μόλις πόντους λιγότερους από την δεύτερη Ρόμα, με αποτέλεσμα να συνεχίσει την πορεία της στο Europa League. Στο Europa League η πορεία της ολοκληρώθηκε τελικά στη φάση των «32» με τον αποκλεισμό από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

ΡΟΣΤΕΡ: Ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ της είναι 30,7 χρόνια. Από τους παίκτες που διακρίνονται είναι οι επιθετικοί Τομάς Χορί (12 γκολ) και Μιχάλ Κρμέντσικ (9 γκολ), όπως επίσης οι μέσοι Ρόμαν Προχάζκα, Πάτρικ Χροσόφσκι, Τόμας Χοράβα, αλλά και ο 35χρονος Μίλαν Πετρζέλα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Προπονητής της Βικτόρια Πλζεν είναι ο Πάβελ Βρμπα, ο οποίος έχει αναλάβει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τις τύχες του συλλόγου. Η προηγούμενη ήταν την πενταετία 2008-2013. Ένας τεχνικός, ο οποίος το 2010 είχε οδηγήσει τον σύλλογο στην κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου στην ιστορία του, αλλά και σε τρία πρωταθλήματα Τσεχίας.

Η δεύτερη «θητεία» του στον πάγκο της Βικτόρια Πλζεν ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017 όταν αντικατέστησε τον Ζντένιεκ Μπέτσκα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει βραβευτεί και επτά φορές προπονητής της χρονιάς στην Τσεχία.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα