back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία

Διαβάστε επίσης

«Ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία της ΝΔ γιατί μόνο έτσι θα είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα μπούμε σε περιπέτειες», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

O πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ στην τελευταία τιμητική θέση θα βρεθεί ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωσταντίνος Μαρκουλάκης.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι το πρώτο νομοσχέδιο εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα αφορά στην οργάνωση της κυβέρνησης, ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει μία φορά τον μήνα, ότι θα υπάρξει σφιχτό πρόγραμμα νομοθετικού έργου και η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή το καλοκαίρι.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα γίνει υπουργείο παρά τω πρωθυπουργώ και σε αυτό θα ενσωματωθεί και η πολιτική απλοποίησης όλων των διαδικασιών του Δημοσίου.

Υπογράμμισε, ότι οι μειώσεις φόρων θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό του 2020, ενώ προανήγγειλε αξιολόγηση των δαπανών του δημοσίου, εκτιμώντας ότι υπάρχουν περιθώρια εξοικονόμησης.

Επανέλαβε πάντως ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, ενώ θα προωθηθούν «στενευμένες προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη», ξεκινώντας από νοσηλευτικό προσωπικό και στη συνέχεια στην Παιδεία, καθώς και 1500 προσλήψεις αστυνομικών. Τόνισε πάντως ότι δεν θα ανεχτεί «συμβασιούχους χωρίς αντικείμενο» και υποστήριξε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξε αύξηση κατά 2 δισ. του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά θα αφορά στην επόμενη διετία, με εξαίρεση την γενίκευση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς και την εξέταση της δυνατότητας στήριξης των αγροτών με μεταφορά στον χαμηλό συντελεστή περισσότερων πρώτων υλών που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τέλος την πρόθεση να συνεχιστεί και του χρόνου η στήριξη που δόθηκε φέτος στους χαμηλοσυνταξιούχους.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μηστοτάκης αλλάζει θέσεις ανά τηλεοπτική εμφάνιση

«Είναι προφανές γιατί κρύβεται, και δεν θέλει  ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο άνθρωπος που αλλάζει προγραμματικές θέσεις ανά τηλεοπτική εμφάνιση, πώς να συζητήσει σε προγραμματικό επίπεδο;» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Την Πρωτομαγιά, δήλωνε στον Antenna ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη». Στις 19 Μαΐου δήλωνε στο Star ότι «είναι άδικο και ανέντιμο, απέναντι στους συνταξιούχους να τους φέρεται κανείς με αυτόν τον τρόπο». Σήμερα, από το ίδιο κανάλι, ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι, τελικά, αν γίνει πρωθυπουργός, θα συνεχίσει να δίνει αυτό που χαρακτήριζε ως «απόπειρα εξαγοράς»», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ταυτόχρονα, ξαναμίλησε για κατάργηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ του 6%, δηλαδή για αύξηση σε ΦΠΑ στα φάρμακα και την ενέργεια, που είχε αποσύρει από το πρόγραμμά του, αλλά, αυτή τη φορά, από το δεύτερο μισό της τετραετίας».

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα