back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: «Δεχόμαστε ότι είμαστε αουτσάιντερ – Ο αγώνας ξεκινάει από την αρχή»

Διαβάστε επίσης

«Δεχόμαστε ότι είμαστε αουτσάιντερ. Πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων δεν πήγαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν κάποιο μικρότερο κόμμα. Ο αγώνας ξεκινάει από την αρχή. Είναι μάχη, έχει δυσκολίες, αλλά έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό θα φανεί στην κάλπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε μια διαφορετική συνέντευξη στον σταθμό «Sport24 103,3».

Για τις συντάξεις

«Στη δική μας περίοδο δεν είχαμε μειώσεις συντάξεων. Είχαμε αυξήσεις. Μικρές αλλά αυξήσεις. Είχαμε την 13η σύνταξη και τη δώσαμε σε μόνιμη βάση. Κάθε συνταξιούχος πρέπει να γνωρίζει το εξής. Από την μία υπάρχει η προοπτική της σταθεροποίησης και να σταματήσουν οι περικοπές. Σταμάτησαν οι περικοπές και αρχίσαμε να δίνουμε αυξήσεις.

Η άλλη εκδοχή είναι να περικοπούν δαπάνες εάν θέλουν να εφαρμόσουν μία λογική γενναίας μείωσης της φορολογίας στις επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα αλλάξω τίποτα το 2019 και θα περιμένω το 2020 να πείσω τους Ευρωπαίους να πει σας έδωσα μεταρρυθμίσεις δώστε μου ελάφρυνση του χρέους. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα πει μεταρρυθμίσεις. Αυτό που θα συμβεί είναι περικοπή στις δαπάνες, στα επιδόματα προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν οι μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων. Δεν είμαι αρνητικός σε αυτά, αλλά από κάπου αλλού πρέπει να βρεις για να προχωρήσεις στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Επειδή το έχουμε ξαναδεί το έργο θα πρέπει να είμαστε πιο καχύποπτοι αυτή τη φορά. Η πρόταση που καταθέτουμε είναι να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Μια ανάπτυξη δίκαιη. Με δικαιοσύνη θα μοιράσουμε και τους καρπούς της οικονομίας τώρα που έχουμε βγει από τα μνημόνια.
Η άλλη εκδοχή φοβάμαι ότι θα μας γυρίσει στην εποχή διακυβέρνησης του Σαμαρά».

Τι αποκάλυψε για το γήπεδο στον Βοτανικό

«Όλες οι ομαδες να αποκτήσουν γήπεδο»

«Η στάση και η θέση μου ως πρωθυπουργός είναι όλες οι ομαδες να αποκτήσουν γήπεδο. Η ΑΕΚ προχώρησε, ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στη νέα Τούμπα. Με τον Παναθηναϊκό ήμουν εγώ αυτός που τους κάλεσε να βρεθεί μία λύση. Ο Βοτανικός είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ με γήπεδο μέχρι 35.000 θέσεων. Πριν από δύο χρόνια έφερα στο προσκήνιο το Γουδί. Φώναξα την ΠΑΕ, φώναξα τον Ερασιτέχνη, αλλά κανείς δεν ενδιαφερόταν. Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Ενδιαφέρεται για την πολιτική.

Φώναξα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος πονάει τον Παναθηναϊκό. Εκείνος είχε ως προτεραιότητα το Athens Alive. Ήταν όμως ένα πρότζεκτ που θα ήθελε χρόνο. Τώρα βλέπω ότι υπάρχει ξανά η σκέψη για τον Βοτανικό και θεωρώ ότι δεν είναι λάθος. Μπορεί εύκολα ο Παναθηναϊκός να φτιάξει γήπεδο στον Βοτανικό. Η τράπεζα προφανώς και θέλει να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση. Νομίζω ότι εάν ο Ερασιτέχνης ενδιαφέρεται και μπορεί να πείσει και την ΠΑΕ είναι μία λύση».

Για την χρηματοδότηση του γηπέδου

«Θεωρώ ότι η τράπεζα επειδή ενδιαφέρεται θα συμβάλει σε αυτή την ιστορία. Υπάρχει και το εμπορικό κέντρο. Από εκεί και πέρα εγώ θα έβλεπα και το ενδεχόμενο να γίνει εκεί ένα γήπεδο για την Εθνική ομάδα και να το νοικιάζει ο Παναθηναϊκός. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχουν σύγχρονα γήπεδα για να μπορούν να σταθούν στις απαιτήσεις της εποχής. Αυτές οι ομάδες πρέπει να φτιάξουν υποδομές για να μπορέσουν να σταθούν ειδικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι και το ζητούμενο για εμένα. Πρέπει οι ελληνικές ομάδες να μπορούν να ξανακάνουν πορείες».

Για τη βίας στα γήπεδα

«Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο δεν είναι καλή. Έχουμε να κάνουμε και με επιχειρηματίες που θέλουν να αντλήσουν πολιτική δύναμη μέσα από την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια με τον Κοντονή που έβαζε μεγάλες ποινές. Αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ να χρηματοδοτήσει τις ομάδες που δεν είχαν έσοδα δεν θα υπήρχε Σουπερλίγκα. Αυτό ήθελαν κάποιοι για να έχουν ομάδες δορυφόρους».

Ανδρέας Χανιάς

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα