back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άκαρπη η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ με τον υπουργό Υγείας

Διαβάστε επίσης

Άκαρπη απέβη η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για το θέμα της ανανέωσης συμβάσεων στον κλάδο της Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι οι χιλιάδες συμβασιούχοι ( ΟΑΕΔ και εργολαβικοί) θα ενταχθούν με πρόσθετη μοριοδότηση στον μελλοντικό γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την πρόσληψη 8.000 συμβασιούχων, χωρίς ωστόσο να δώσει καμία δέσμευση για την «εδώ και τώρα» ανανέωση τους λόγω προεκλογικής περιόδου.

Παράλληλα, ο κ. Ξανθός απέρριψε κατηγορηματικά το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για μονιμοποίηση τους με το σκεπτικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σημειώνεται ότι πρόκειται για εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης που εργάζονται στα Νοσοκομεία και στις άλλες Δημόσιες Μονάδες Υγείας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι αν και καλύπτουν διάφορες ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία, οι συμβάσεις τους λήγουν σταδιακά ως το Φεβρουάριο του 2020 και μετά απολύονται. Ζητούν να δοθεί μόνιμη λύση ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα