back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κάτι ξένο, κάτι παράξενο στο Σεράφειο

Διαβάστε επίσης

Επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο ομαδικό πολιτιστικό project «Stranger in A Strange Land project» παρουσιάζει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία LES ÉCARTÉS στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων από 14 έως και τις 19 Ιουνίου 2019.

Το Stranger in A Strange Land project παρουσιάζει έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία (εικαστικά, μουσική, Performance Art) προτείνοντας στον επισκέπτη μια νέα πολυσύνθετη εμπειρία με κύριο άξονα το διαπολιτισμικό στοιχείο. Το πρότζεκτ είναι η πρώτη δημόσια δράση του Οργανισμού LES ÉCARTÉS και αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών διαφόρων εθνοτήτων (Ελλάδα, Συρία, Ιράν, Αφγανιστάν, Ιράκ, Κουρδιστάν).

Stranger in A Strange Land project

Οι καλλιτέχνες πραγματεύονται την έννοια του παράξενου ως συνέπεια του ανοίκειου-ξένου. Προερχόμενοι από ποικίλα πολιτισμικά περιβάλλοντα και με αφετηρία ένα κοινό concept, προτείνουν τη δική τους εκδοχή, παρουσιάζοντας στον επισκέπτη έργα που προέκυψαν από τη μεταξύ τους συνεργασία.

«Σε αυτήν την έκθεση φέραμε σε επαφή Έλληνες καλλιτέχνες και καλλιτέχνες από χώρες της Ανατολής, που ζουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα» εξηγεί στον Αθήνα 9,84 η Ελένη Σαλβαρά ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης . «Έγιναν αρκετές συναντήσεις. αλληλεπίδρασαν, αντάλλαξαν εμπειρίες, ιδέες, ερεθίσματα, με σκοπό να δημιουργήσουν τα έργα ειδικά για την έκθεση. Έργα ζωγραφικά, φωτογραφικά, γλυπτά, εγκαταστάσεις, video, τα οποία περιγράφουν και ερμηνεύουν τον όρο «παράξενο» και τον όρο «ξένο». Η έκθεση πάει καλά. Στα εγκαίνια είχαμε 300 επισκέπτες παρά το γεγονός ότι πολύς κόσμος έλειπε λόγω του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος».

Stranger in A Strange Land project

Συμμετέχουν: Basel Alshekh Ali, Έλλη Βέλλιου, Αποστόλης Φιλίππου, Yeganeh Gasemi, Μαργαρίτα Γούκου, Jameel Khan, Faisal Khodsuz, Aref Mohammadiyan, Ιωάννα Μυλοπούλου, Muhamad Nakam, Nasta OftheBeASTs, Φωτεινή Παπαχατζή, Tonia Ainot, Elias Sharifi, Νίκος Σαρλής, Άννα Τσιτσέλη

Επιμέλεια: Ελένη Σαλβαρά, Χριστίνα Παντελάτου, Έφη Αθανασοδημητροπούλου

Την έκθεση προλόγισε  ο Αντιδήμαρχος Μεταναστών, Προσφύγων και Δημοτικής Αποκέντρωσης κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης

Stranger in A Strange Land project

LES ÉCARTÉS

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία LES ÉCARTÉS η οποία ιδρύθηκε από την Ελένη Σαλβαρά και τον Χρήστο Βασιλακόπουλο δραστηριοποιείται στον χώρο του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης. Ασχολείται με τη διαχείριση, την προστασία και την προώθηση των σύγχρονων καλλιτεχνών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε όσους καλλιτέχνες προέρχονται από ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. Προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης, δικτύωσης και ένταξης στην καλλιτεχνική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία.

Αξίζει να την επισκεφθείτε.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα