back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και σήμερα

Διαβάστε επίσης

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα, Παρασκευή.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγυεμα και τοπικούς όμβρους στα ορεινά μεχρι τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν εταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη συτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόριες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στη Έυβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο  γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις απο τις απογευματινές ώρες στα βόρεια με πιθανοτητα τοπικων όμβρων. Οι ανεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρεςκαι  στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και  απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα ορεινά της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά μεμεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη

Λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την  Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά ορεινά  σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά
θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και την ημέρα στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις  μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα