back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι Ράπτορς κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους

Διαβάστε επίσης

Έγραψαν ιστορία οι Τορόντο Ράπτορς. Η ομάδα από τον Καναδά κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της νικώντας 114-110 τους Γουόριορς στο τελευταίο τους ματς στην «Oracle Arena».

Οι περσινοί πρωταθλητές παρέδωσαν το στέμμα τους με ηρωική προσπάθεια, αφού μετά τον Κέβιν Ντουράντ, έχασαν με τραυματισμό και τον Κλέι Τόμπσον.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι από την πρώτη μέχρι την τελευταία περίοδο. Οι Ράπτορς είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, όμως η διαφορά ήταν μικρή και στο φινάλε λίγο έλειψε να το χάσουν.

Ωστόσο, το σουτ του Κάρι 8″ πριν το τέλος και με το σκορ στο 111-110 ήταν άστοχο, με τους Ουόριορς να παίρνουν το ριμπάουντ αλλά να κάνουν… γκάφα ζητώντας τάιμ άουτ που δεν είχαν!

Αυτό τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή και στη συνέχεια με τρεις εύστοχες βολές του Λέοναρντ, οι Ράπτορς έφτασαν στο τελικό 110-114 και κατέκτησαν το ΝΒΑ.

Ο Κάιλ Λάουρι και ο Πασκάλ Σιάκαμ είχαν από 26 πόντους, ο Φρεντ ΒανΒλίτ πρόσθεσε 22 και ο Κογουάι Λέοναρντ, που αναδείχθηκε και MVP των τελικών, είχε άλλους 22.

Απίστευτη ατυχία για Κλέι Τόμπσον, που λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου κι ενώ είχε 30 πόντους με 8/12 σουτ εγκατέλειψε με τραυματισμό στο αριστερό γόνατο που ενδέχεται να είναι πολύ σοβαρός.

Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα είχε 22 πόντους, ενώ 21 είχε ο Στεφ Κάρι που αστόχησε στο κρίσιμο τρίποντο λίγο πριν το τέλος. Σπουδαία δουλειά από τον Ντρέιμοντ Γκριν με 11 πόντους, 19 ριμπάουντ και 13 ασίστ.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα