back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φιλίπ: Αυτές είναι οι επόμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες κατά την ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση τα βασικά πεδία της κυβερνητικής πολιτικής καθώς και το χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις μέχρι το 2020.

Τέλος το πλαστικό από την διοίκηση

“Πρέπει να δώσουμε μάχη κατά του πλαστικού και να προωθήσουμε την ανακύκλωση”, δήλωσε ο Εντουάρ Φιλίπ χθες, ξεκαθαρίζοντας ότι η μάχη αυτή βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης. Μέχρι το 2020 υπολογίζεται να καταργηθεί εντελώς η χρήση πλαστικών μίας χρήσης σε όλους τους φορείς της δημόσιας διοίκησης.

Ενίσχυση των συμβάσεων αορίστου χρόνου

Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και της ανεργίας θα επιδοτεί όσους εγκαταλείπουν την δουλειά τους με σκοπό να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό. Παράλληλα, θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για τις εταιρίες που επιλέγουν συµβάσεις εργασίας περιορισµένου χρόνου, ενώ αντίστοιχα θα επιβραβεύονται όσοι επιλέγουν την σύναψη μακροπρόθεσμων συμβάσεων ή συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Μείωση φόρων

“Συνολικά οι φόροι που πληρώνουν τα νοικοκυριά θα πέσουν στη διάρκεια της θητείας Μακρόν κατά 27 δισεκατομμύρια ευρώ”, διαβεβαίωσε χθες ο Φιλίπ. Υπολόγισε δε ότι αυτό μεταφράζεται σε ένα κέρδος της τάξης των 350 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

Όριο συνταξιοδότησης

Το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης καθορίζεται στα 62 έτη, ωστόσο θα υπάρχουν και δυνατότητες για τους εργαζόμενους να βγουν αργότερα στην σύνταξη, αυξάνοντας έτσι το μηνιαίο τους εισόδημα.

Συνταγματική Αναθεώρηση

Η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης που είχε ξεκινήσει και σταμάτησε μετά το σκάνδαλο Μπεναλά, θα προχωρήσει μέσα στον μήνα Ιούνιο, όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός. Αναμένεται να φέρει μία σειρά αλλαγών στους θεσμούς και στη διοίκηση, όπως η μείωση των βουλευτών που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση του Μακρόν.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα