back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντόρα Μπακογιάννη στον Αθήνα 9,84 :”Σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής ο Πρωθυπουργός θα τάξει λαγούς με πετραχήλια αλλά οι υποσχέσεις του, θα έχουν αξία όση είχαν και στις εκλογές του 2015” .

Διαβάστε επίσης

Πρόταση να σταματάνε οι διορισμοί και οι μετατάξεις στο Δημόσιο- με νόμο- έξι μήνες πριν από τις εκλογές, για να σταματήσει αυτό το πανηγύρι, διατύπωσε η πρώην Υπουργός και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη ,μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Αρη Τόλιο.

Η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι και στο παρελθόν γινόντουσαν αυτά, αλλά όχι σε τέτοιο προκλητικό σημείο. “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει το κόστος, γιατί ευτελίζει την Δημοκρατία και στέλνει ένα μήνυμα στους νέους, οι οποίοι ελπίζουν σε αξιοκρατική μεταχείριση, ότι το πολιτικό σύστημα είναι απολύτως φαύλο ”.

Αναφερόμενη στην απλή αναλογική χαρακτήρισε το νόμο έκτρωμα, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις – όπως είπε- καθιστά αδύνατο στο Δήμαρχο να κυβερνήσει: “εκ των πραγμάτων θα αλλάξει ο νόμος αν αυτό διευκολύνει και βέβαια οριστικώς θα αλλάξει μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές” .

Η κυρία Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη διαφορά που υπάρχει στη βασική αρχή εκκίνησης στην οικονομική πολιτική των δυο κομμάτων, τονίζοντας ότι “Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία πλεονασμάτων -μέσω της υπέρμετρης φορολόγησης- τα οποία τα μοιράζει με την μορφή επιδομάτων , ενώ η δική μας πολιτική είναι η μείωση της φορολογίας που θα αναπτύξει την οικονομία για την προστασία των κοινωνικά αδυνάτων και θα αναπνεύσει η μεσαία τάξη που επλήγη από την κυβέρνηση Τσίπρα” και πρόσθεσε “ δεν έχει πολιτική στρατηγική και τάζει τώρα μείωση των φόρων αντιγράφοντας το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά ο αντιγραφέας έχει άλλου είδους προβλήματα. Ο κ. Τσίπρας κατάργησε τα αντίμετρα για τη μεσαία τάξη” σημείωσε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ ,επισημαίνοντας ότι ‘Σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής ο Πρωθυπουργός θα τάξει λαγούς με πετραχήλια ,αλλά οι υποσχέσεις του θα έχουν τόση αξία ,όση είχαν και στις εκλογές του 2015”.

Η κυρία Μπακογιάννη διαφώνησε από την τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι πιθανό η Άγκυρα να προκαλέσει νέα Ίμια με αφορμή την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ναι μεν υπάρχει μια αυξημένη ένταση στην ρητορική της Τουρκίας ,ωστόσο δεν διακρίνει βούληση για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας υπογράμμισε ότι θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα βρίσκεται η Αλβανία εκείνη την στιγμή, καθώς στην παρούσα φάση 100% ,δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Τέλος η πρώην υπουργός είπε ότι χωρίς τον Βαγγέλη Βενιζέλο το Κοινοβούλιο θα είναι πιο φτωχό “ Ο Βενιζέλος θα λείψει από την επόμενη Βουλή, γεγονός που αποτελεί κοινή παραδοχή φίλων και αντιπάλων”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα