back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Δεν θα είμαι υποψήφια στις εκλογές

Διαβάστε επίσης

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε, το πρωί της Παρασκευής, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η δήλωση της κ. Χριστοδουλοπούλου, έγινε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, μετά το σάλο για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή και τη παραδοχή της ότι, αξιοποιήθηκαν γι αυτό γνωριμίες.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε συγγνώμη τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους φίλους και τους συντρόφους της, που όπως είπε, στεναχώρησε.

Ακολούθησε αναλυτικό Δελτίο Τύπου της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, για τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

«Καλημέρα κύριε Παπαδάκη. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να εξηγηθώ και να εξηγήσω. Παρόλα αυτά, δεν θα το κάνω.

Θέλω μόνο να αξιοποιήσω, και σας παρακαλώ πολύ να με ακούσετε για λίγα δευτερόλεπτα, την ευκαιρία που μου δίνετε να ζητήσω συγγνώμη απ’ όλον το ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους σ/φους μου, που τους στενοχώρησα.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να επανορθώσω με διαφορετικό τρόπο παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ: να μην συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές.

Θα εκδώσω αναλυτική ανακοίνωση και σας ευχαριστώ, και πάλι, για αυτή την ευκαιρία».

Η ανακοίνωση της Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου

«Κατηγορούμαι και σπεύδω να δώσω εξηγήσεις.

Η κόρη μου,μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ,αποσπάστηκε στη Βουλήτον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφασητης Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε,με το άρθρο 12,ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου.Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές.

Σε αυτή την πρόβλεψη αναφέρθηκα με ευθύτητα χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων στο κανάλι Alpha, για ν’ ακολουθήσει η παρεξήγηση της απάντησής μου, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική.

Όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής,ίσως,έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασηςκαι όχι της μετάταξης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. Δεν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, μαζί με την ειλικρίνειά μου, θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα.

Ζητώ συγγνώμη από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα.

Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα