back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Φίλης: «Η κυβέρνηση αναγνώρισε το λάθος της»

Διαβάστε επίσης

Υπεραμύνθηκε την στάση της κυβέρνησης και του Προέδρου της Βουλής για τις μετατάξεις υπαλλήλων στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο  σημείωσε ότι «Όλα τα άλλα κόμματα, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν διορίσει κομματικούς στρατούς. Εμείς, είμαστε διαφορετικοί. Όταν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία, κάνουμε ένα βήμα πίσω για να το ξαναδούμε, όπως κάναμε με τους 30».

«Παρ’ όλο που είναι νόμιμες επιλογές με βάσει το νόμο για την κινητικότητα, η κυβέρνηση αναγνώρισε το λάθος της όσον αφορά τις δύο αιτήσεις διορισμού και γι αυτό ανακλήθηκαν αμέσως», υπογράμμισε.

Ο κ. Φίλης απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει πολιτικό κόστος από την παράταση λειτουργίας της Βουλής τόνισε ότι «Το ερώτημα ήταν ‘υπήρχαν αναγκαίες ρυθμίσεις με σοβαρά κοινωνικά ζητήματα που έπρεπε να περάσουν από την Βουλή;’. Παρατάθηκε, πρώτον γιατί έπρεπε να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας και οι κώδικες που συναινούσαν τα κόμματα αντιπολίτευσης, όπως ακούσαμε και στην Βουλή από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Έπρεπε να προχωρήσει τώρα , λυπάμαι που η ΝΔ την κοπάνησε», ενώ επισήμανε ότι δεν είναι ένα ευάλωτο νομοσχέδιο καθώς υπάρχει μια προετοιμασία 10 ετών από κορυφαίους επιστήμονες και ποινικολόγους.

Αναφορικά με τις διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση και του Βενιζέλου ο κ. Φίλης τόνισε ότι «Το ΚΙΝΑΛ παρότι έδιωξε τον Βενιζέλο, η δύναμη του για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ως κυρίαρχη πολιτική εκφορά του κόμματος. Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θέλει το ΚΙΝΑΛ. Είναι αποφασισμένο να συνεχίσει προς τη ΝΔ ή θα κάνει ριζική ανατροπή και θα πάει με τους δικούς του όρους σε μια προοδευτική αλλαγή; Εμείς δεν θέλουμε να καταπιούμε πολιτικά κόμματα, δεν θέλουμε να φτιάξουμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ που θα εκφράζει τους πάντες, πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει μια προοδευτική συμμαχία από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα διακριτά πολιτικά κόμματα , όπως το ΚΙΝΑΛ. Το θέλει αυτό το ΚΙΝΑΛ ή θα συνεχίσει να ερωτοτροπεί με την ιδέα ότι μπορεί να πάει με τη ΝΔ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα