back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εφη Αχτσιόγλου στον Αθήνα 9.84: “Το γεγονός ότι επανέρχονται και θέτουν θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, κάτι που είχε αποσυρθεί από το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ , συνδέεται άμεσα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όταν την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στο 1 προς 5 στο Δημόσιο”

Διαβάστε επίσης

2019-06-06

Κριτική  της υπουργού Εργασίας κατά των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, των θεσμών, αλλά και της ΝΔ, με αφορμή την ενδιάμεση έκθεση της Κομισιόν, η οποία επανέφερε θέμα απολύσεων συμβασιούχων στο Δημόσιο. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο η κυρία Αχτσιόγλου έκανε λόγο για ευθεία προεκλογική πολιτική παρέμβαση των θεσμών που θέτει σε αμφισβήτηση τα κεκτημένα του λαού.

Όπως είπε: “Υπάρχει ένα ζήτημα. Εμείς είμαστε απόλυτοι σίγουροι για την ποσοτικοποίηση των μέτρων του Μαΐου, τα οποία είναι απολύτως κοστολογημένα και εντός του υφιστάμενου δημοσιονομικού χώρου. Υπάρχει μια αντίδραση από πλευράς ευρωπαϊκών θεσμών, που είναι μεν αναμενόμενη καθώς είναι στην τακτική τους να υποτιμούν τον δημοσιονομικό χώρο, αλλά από την άλλη, αποτελεί και μια πολιτικού τύπου παρέμβαση ακραίων κύκλων της Ευρώπης οι οποίοι θέτουν σε αμφισβήτηση κεκτημένα του λαού.” Και τόνισε: “Το γεγονός ότι επανέρχονται και θέτουν θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, κάτι που είχε αποσυρθεί από το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεσα συνδεδεμένο με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όταν έχουμε την ίδια ώρα τον κ. Μητσοτάκη να επιμένει στο 1 προς 5 στο Δημόσιο.”

Η υπουργός Εργασίας επέμεινε στο ότι τίθεται και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον Δημόσιο, που ουδέποτε είχε συζητηθεί αφότου ανέλαβε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα της μη μείωσης του αφορολογήτου, το χαρακτήρισε “κατάκτηση που είχε ανακοινώσει και ο Πρωθυπουργός πριν από τις ευρωεκλογές” και δεσμεύθηκε να το φέρει στη Βουλή, τώρα που διασφαλίστηκε. Η κυρία Αχτσιόγλου μίλησε για “υποχρέωση της κυβέρνησης στον ελληνικό λαό που θα γίνει πράξη” και κάλεσε τη ΝΔ να έρθει στη Βουλή για να το ψηφίσει.

Πρόσθεσε ακόμη πως ήδη εφαρμόζεται σημαντικό μέρος των αντιμέτρων, όπως η μείωση του φόρου επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ από 1ης Ιανουαρίου 2019, είτε έχουν προγραμματιστεί για το 2020 όπως η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και υλοποιούνται χωρίς μείωση του αφορολόγητου.

Στις καταγγελίες για πελατειακές ρυθμίσεις με καταιγίδα τροπολογιών της τελευταίας στιγμής στη Βουλή- όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση- η κυρία Αχτσιόγλου έκανε λόγο για εκτόξευση λάσπης και απάντησε ότι οι τροπολογίες που εγκρίνονται είναι σε μονοψήφιο αριθμό και αφορούν επείγοντα ζητήματα συνδεόμενα με τις εκλογές που έπρεπε να υλοποιηθούν για τη λειτουργία του Δημοσίου. “Είναι υποκριτικό να μας καταγγέλλει η ΝΔ όταν το 2014 έφερε στην Βουλή 182 φωτογραφικές τροπολογίες και τώρα υψώνει την φωνή και μας κουνάει το δάχτυλο” είπε και σημείωσε:”Χθες η βασική τροπολογία που περάσαμε είναι να μπορούν οι Δήμοι να κρατήσουν προσωπικό μέχρι να πάνε οι μόνιμοι Μιλάμε για τέτοιου τύπου τροπολογίες.”

Σχετικά με τις ενστάσεις που εγείρονται και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το αδίκημα του βιασμού όπως ορίζεται στο άρθρο 336 του νέου Ποινικού Κώδικα, η υπουργός Εργασίας  δεσμεύθηκε για “βελτιωτική παρέμβαση από την ίδια την νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία θα αναφέρει ρητά πως οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση θα αποτελεί βιασμό”. Και επεσήμανε: “Οι ποινικοί κώδικες συζητούνται εδώ και πολλά χρόνια και καταλήξαμε από γνωμοδότηση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που είχε αποσπάσει τη συναίνεση όλων των κομμάτων.”

Καταλήγοντας, η κυρία Αχτσιόγλου δεν διέψευσε σενάρια που την φέρουν να τοποθετείται στη θέση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ με την προκήρυξη των εκλογών. “Το ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σε συνάρτηση με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας που αποτελεί αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού. Είμαστε σε ένα πολιτικό χώρο και απ οπουδήποτε ζητηθεί να δώσουμε μάχη, όλα τα στελέχη είμαστε ανοιχτά να βοηθήσουμε και να κάνουμε μαζί τον αγώνα μας”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα