back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βουλή: Με απόντες και αποχωρήσεις η συζήτηση του ν/σ του υπ. Δικαιοσύνης

Διαβάστε επίσης

Χωρίς την παρουσία των βουλευτών της ΝΔ και την αποχώρηση του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην Ολομέλεια όπου κυρώνονται δύο συμβάσεις που αφορούν Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν και τους γενετικούς πόρους, αντίστοιχα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι “η διακοπή της συναινετικής πορείας θα μας οδηγήσει να δούμε τα ζητήματα με νέα δεδομένα”.

Σημειώνεται ότι, επτά τροπολογίες περιλαμβάνονται στα νομοσχέδια που συζητούνται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Μεταξύ αυτών η παράταση συμβάσεων εργασίας στους ΟΤΑ.

Ν. Αλιβιζάτος: Η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει για νομοθετήματα που έχουν ωριμάσει»

«Η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει δεν υπάρχει καμία διάταξη για το αντίθετο, αλλά θα μπορούσε να γίνει μια διάκριση μεταξύ των νομοθετημάτων που έχουν ωριμάσει -όπως οι ποινικοί κώδικες- και των υπολοίπων, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος.

Συνηθίζεται, όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα να κατατίθεται ένα τσουνάμι τροπολογιών που είναι ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής, πρόσθεσε τονίζοντας ότι η στάση της ΝΔ να μην προσέλθει στη Βουλή θα είναι ειλικρινής αν και στο μέλλον εφαρμόσει όσα λέει τώρα.

Αναφορικά με την αλλαγή ηγεσίας στη Δικαιοσύνη, ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι κατά την προεκλογική περίοδο η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα απολύτως αναγκαία και η επιλογή ηγεσίας της δικαιοσύνης δεν είναι μια τρέχουσα διαδικασία. Επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το “γράμμα” του Συντάγματος, οφείλει να αναμείνει την πρόταση που θα του κάνει ο νέος πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα τον φέρει στη δύσκολη θέση να πει “δεν το υπογράφω”.

Δ. Ράντος – Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα