back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το Βαγιαδολίδ-Βαλένθια

Διαβάστε επίσης

Η «El Mundo Deportivo » δημοσίευσε ηχογραφημένες κλήσεις από το Βαγιαδολίδ-Βαλένθια μέσα από τις οποίες αποδεικνύεται ότι επτά παίκτες ήταν στημένοι. Ήταν κανονισμένη ακόμα και η εξέλιξη του σκορ στο ματς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχουν ηχογραφημένες κλήσεις που αποδεικνύουν πως επτά παίκτες των γηπεδούχων ήταν στημένοι για να χάσουν το παιχνίδι.

Μέσα από τις συνομιλίες φαίνεται πως είχαν συννενοηθεί ακόμα και για τη διακύμανση του σκορ, με τη Βαλένθια να πρέπει να κερδίζει από το ημίχρονο και να σκοράρει και στα δύο ημίχρονα. Θυμίζουμε πως το ματς ήταν για την τελευταία αγωνιστική της La Liga και οι «νυχτερίδες» επικράτησαν με 2-0 εξασφαλίζοντας την έξοδό τους στους ομίλους του Champions League.

Η καταλανική εφημερίδα αποκαλύπτει έναν εκ των διαλόγων στο τηλέφωνο, του «εγκεφάλου» Κάρλος Αράντα με φίλο του τον οποίο προτρέπει να στοιχηματίσει σε αυτό το παιχνίδι 10.000 ευρώ για να κερδίσει 20.000.

Ο διάλογος του Κάρλος Αράντα:

«Κοίτα, αδελφέ, η Βαλένθια κερδίζει στο ημίχρονο και στο τελικό, εντάξει; Ό,τι κι αν γίνει, πρέπει να νικά και στο ημίχρονο και στο τέλος. Όχι μόνο να νικήσει, αλλά να βάλει δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο. Και ξέρεις, δεν πρέπει να το πεις πουθενά. Δεν πρέπει να το ξέρει κανείς. Κανείς! Ούτε καν οι φίλοι σου, κανείς!», ακούγεται να του λέει ο Αράντα.

Ο ρόλος του Ραούλ Μπράβο

Όσο για τον έτερο αρχηγό της οργάνωσης, όπως τον χαρακτηρίζουν στην Ισπανία, Ραούλ Μπράβο, που αγωνιζόταν στη Βαγιαδολίδ, φέρεται να είχε συνάντηση με συμπαίκτες του προκειμένου να στήσουν το ματς. Ο Ισπανός μπακ, που έχει αγωνιστεί και στην Ελλάδα, κίνησε τις υποψίες των αρχών επειδή άλλαζε διαρκώς αριθμό τηλεφώνου, προφανώς για να σβήνει τα ίχνη του.

Τιμωρίες ομάδων

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ πάντως η Βαγιαδολίδ πιθανότατα δεν κινδυνεύει με απευθείας υποβιβασμό αλλά με αφαίρεση 4 βαθμών από την βαθμολογία κάτι που δεν θα της στοιχίσει τον υποβιβασμό, καθώς τερμάτισε στο +4 από την Τζιρόνα που ήταν 18η.

Όσο για τους παίκτες που κατηγορούνται για στήσιμο, ο αθλητικός νόμος προβλέπει αποκλεισμό για 2-5 χρόνια και πρόστιμα από 3.000 ως 30.000 ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα