back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην κορυφή της Ευρώπης η Λίβερπουλ

Διαβάστε επίσης

Το έκτο τρόπαιο τη ιστορίας της κατέκτησε η Λίβερπουλ, μετά από 14 χρόνια, καθώς επικράτησε με 2-0 της Τότεναμ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που έγινε στη Μαδρίτη.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε με τον Σαλάχ στο 2’ μετά από πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σισοκό, ενώ στη συνέχεια είχε αρκετές ευκαιρίες για να κάνει δυο τα τέρματά της.

Το κατάφερε στο 87’ με τον Οριγκί μετά από μια φάση διαρκείας στην άμυνα της Τότεναμ και «σφράγισε» τη νίκη της με το τελικό 2-0.

Ουσιαστικά μετά το γκολ και μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους το ματς δεν είχε ρυθμό με την Τότεναμ να μην μπορεί να απειλήσει τον Άλισον κάνοντας λάθος επιλογές στην τελική πάσα όταν είχε τις προϋποθέσεις. Ενδεικτικό είναι πως έπρεπε να φτάσουμε στο 38’ για να δούμε την αμέσως επόμενη αξιόλογη στιγμή όταν ο Γιορίς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ρόμπερτσον.

Οι παίκτες του Ποκετίνο μπήκαν σαφώς πιο δυνατά στην επανάληψη, ωστόσο, για αρκετή ώρα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και πάλι επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία της Λίβερπουλ.

Ουσιαστικά, οι reds ανησύχησαν μετά το 75’ όταν πλέον οι Λονδρέζοι τα έπαιξαν όλα για όλα προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Παρ’ όλα αυτά, εκεί που όλα έδειχναν πως πηγαίναμε για ένα συγκλονιστικό φινάλε, ήρθε ο Οριγκί στο 87’ να γράψει το 2-0 και να στείλει τους οπαδούς της Λίβερπουλ στον… έβδομο ουρανό!

Αξιοσημείωτο πως η Τότεναμ έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του 2010 με την Ίντερ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου που δεν καταφέρνει να σκοράρει σε τελικό.

Τελευταία φορά που κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο η Λίβερπουλ ήταν πριν 14 χρόνια το 2005, όταν κέρδισε τη Μίλαν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Οι συνθέσεις:

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ. Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Σισοκό (74’ Ντάιερ), Γουίνκς (66’ Μόουρα), Άλι (81’ Γιορέντε), Έρικσεν, Σον, Κέιν.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (62’ Μίλνερ), Σαλάχ, Φιρμίνο (58’ Οριγκί), Μανέ (90’ Γκόμεζ).

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα