back to top
19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρωτιά του Κ. Μπακογιάννη και Γ. Πατούλη στην Αθήνα και στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Ο Κώστας Μπακογιάννης, με ιστορικό ρεκόρ, είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, καθώς με ενσωματωμένο το 99,15% λαμβάνει το 65,25% των ψήφων έναντι 34,75% του Νάσου Ηλιόπουλου.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει πάρει υποψήφιος δήμαρχος στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα.

«Είθισται να λέγεται ότι, ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης. Εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης και θα υπηρετώ κάθε Αθηναίο και κάθε Αθηναία», είπε από το εκλογικό του περίπτερο στην πλ. Κολοκοτρώνη ο Κώστας Μπακογιάνης.

«Από αύριο δεν υπάρχουν παρατάξεις πια στο δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχει μια παράταξη η παράταξη της Αθήνας. Θα προχωρήσουμε μαζί για μια Αθήνα που μας ενώνει και μας συμφιλιώνει. Πάμε να πατήσουμε το γκάζι από την 1η Σεπτέμβρη. Πάμε να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά».

Κώστας Μπακογιάννης, το βράδυ του β' γύρου των εκλογών

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μπακογιάννη

«Υπάρχουν μερικά πράγματα που θέλω να πω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θέλω λοιπόν πρώτα απ’όλα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Ένα τεράστιο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, ένα τεράστιο ευχαριστώ για την τιμή και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι από εδώ και πέρα, 24 ώρες το 24ώρο, θα δώσουμε όλο μας το είναι, όλη μας τη ψυχή. Και κάτι ακόμη. Eπειδή είθισται να λένε ότι Δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης, εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης.

Θέλω όμως να πω και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην υπέροχη οικογένειά μου. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην αδερφή μου. Θέλω να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους δημότες του Καρπενησίου και τους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που μου έκαναν την τεράστια τιμή να μου επιτρέψουν να τους υπηρετήσω όλα αυτά τα χρόνια.

Από εκεί και πέρα ξέρετε, τώρα, τέρμα τα λόγια. Τώρα έχει δουλειά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά.
Γιατί πρέπει όλοι μαζί να ξεντροπιαστούμε. Πρέπει να μπορούμε να περπατάμε στους δρόμους με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να μην τις κερδίσουμε όλες τις μάχες αλλά θα τις δώσουμε όλες.
Θέλω να κρατήσετε αυτό. Το «μαζί». Από αύριο δεν υπάρχουν πια παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχει μόνο μία παράταξη, η παράταξη της Αθήνας. Πάμε όλοι μαζί για μια Αθήνα η οποία μας ενώνει, για μια Αθήνα που μας συμφιλιώνει. Και θα τα καταφέρουμε.

Πάμε να δώσουμε αυτή την πολύ όμορφη μάχη, πάμε να πατήσουμε το γκάζι από την 1η του Σεπτέμβρη, πάμε να δούμε την πόλη αλλιώς, διαφορετικά, όπως τη θέλουμε, όπως την ονειρευόμαστε. Πάμε να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, συνεχάρη τον Κώστα Μπακογιάννη και εξέφρασε την ελπίδα, «την επόμενη ημέρα να μπορέσουμε να δουλέψουμε με τους συνυποψηφίους μας πάνω σε αυτά που μας ενώνουν και που μας χωρίζουν. Τώρα θα ξεκινήσει η πραγματική κρίση για όλους».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε ωστόσο και στην αποχή λέγοντας ότι, «πρόκειται για το αρνητικό στοιχείο της σημερινής ημέρας» και τόνισε ότι, «μέσα από τις μικρές και μεγάλες μάχες στις γειτονιές θα κερδίσουμε την πίστη ότι αυτή η πόλη μπορεί να αλλάξει. Τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα».

Γ. Μπρούλιας: Είναι πολύ τυχερός ο νέος δήμαρχος Αθηναίων

“Είναι πολύ τυχερός ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, γιατί αυτό που θα παραλάβει θα είναι ένας δήμος σε πλήρη λειτουργία. Υπάρχουν πολλοί διαγωνισμοί σε εξέλιξη, υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο χωρικής ανάπτυξης που υλοποιείται, υπάρχει μεγάλο πλεόνασμα και μεγάλο ταμείο», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

Νέος Περιφερειάρχης Αττικής ο Γιώργος Πατούλης

Ο κ. Πατούλης, με ενσωματωμένο το 75% των εκλογικών τμημάτων, ο απερχόμενος δήμαρχος Αμαρουσίου καταλαμβάνει το 65,97% των ψήφων (περίπου 534.000 ψήφοι), ενώ η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής λαμβάνει 34,03% (σχεδόν 275.000 ψήφοι).

Ο κ. Πατούλης έφθασε στο εκλογικό του περίπτερο, στην πλ. Κλαυθμώνος λίγο πριν από τις 9 το βράδυ. «Τώρα είναι η σειρά μας για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη σας. Δεν θα σας απογοητεύσουμε. Θα δουλέψουμε νυχθημερόν για να πάμε μπροστά την Αττική μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Δούρου: Σταθήκαμε όρθιοι

Λίγη ώρα αργότερα η Ρένα Δούρου, από την πλ. Συντάγματος δήλωσε: «Σταθήκαμε όρθιοι». Απευθυνόμενη σε όσους δεν την ψήφισαν ή επέλεξαν την αποχή τους διαβεβαίωσε ότι, η «δική τους αυστηρή κρίση θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι».

Όπως είπε, έχει ήδη καλέσει τον κ. Πατούλη όχι μόνο για να τον συγχαρεί αλλά και για να συνεργαστούν για το αύριο της Αττικής. «Δεσμεύομαι ότι, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας».

Στο Σύνταγμα ο πρωθυπουργός: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε τη μάχη των μαχών

Αλέξης Τσίπρας και Ρένα Δούρου, το βράδυ του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ, στην πλ. Συντάγματος έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στα εκλογικά περίπτερα τόσο της κυρίας Δούρου, όσο και του κ. Ηλιόπουλου.

«Υπερασπίστηκαν τις απόψεις τους με αποφασιστικότητα. Ο αγώνας που έδωσαν ήταν σημαντικός», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συνεχάρη τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που  εξελέγησαν. Όπως είπε, «θα πρέπει την επόμενη τετραετία να αγωνιστούν, μέσα από ένα σύστημα που προβλέπει την σύγκλιση».

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας έδωσε το έναυσμα για τις εθνικές εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε τη μάχη των μαχών».

Οι υπόλοιποι δήμοι

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, έκανε την ανατροπή στον δήμο Θεσσαλονίκης. Με καταμετρημένο το 97,26% λαμβάνει 66,85% έναντι του αντιπάλου του Νίκου Ταχιάου ο οποίος συγκεντρώνει το 33,15% των ψήφων.

Στον δήμο Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης, με ενσωματωμένο το 98,01%, επανεκλέγεται με ποσοστό με 57,87% έναντι του αντιπάλου του, Νικόλαου Βλαχάκου, ο οποίος λαμβάνει 42,13%.

«Ο Πειραιάς θα συνεχίσει τον δρόμο της ανάπτυξης», δήλωσε από τον εκλογικό του κέντρο ο κ. Μώραλης.

Στον δήμο Πατρέων, ο Κωνσταντίνος Πελετίδης, με ενσωματωμένο το 22,59%  λαμβάνει 70,86% έναντι 29,14% που συγκεντρώνει ο Γρ. Αλεξόπουλος.

Στον δήμο Ηρακλείου, ο Β. Λαμπρινός, με ενσωματωμένο το 93,92%, εκλέγεται με ποσοστό 52,27% έναντι 47,43% του αντιπάλου του Γ. Κουράκη.

Στον δήμο Αιγάλεω, στον οποίο εξελίσσεται ένα «θρίλερ», με ενσωματωμένο το 99,24%, ο Γ. Γκίκας -με την στήριξη της ΝΔ- λαμβάνει ποσοστό 50,09% έναντι 49,91% που συγκεντρώνει ο Δ. Μπίρμπας, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον δήμο Βύρωνα, με ενσωματωμένο το 98,99%, ο Άκης Κατωπόδης συγκεντρώνει 50,32% έναντι του Χρ. Γώγου ο οποίος συγκεντρώνει 46,68%.

Στον δήμο Αμαρουσίου, με ενσωματωμένο το 97,32%, ο Θεοδ. Αμπατζόγλου εκλέγεται με 60,89%, με τον Γ. Καραμέρο να φθάνει το 39,11%.

Στον δήμο Βριλησσίων, με ενσωματωμένο το 47,07%, ο Αργ. Ντινόπουλος με 47,07% χάνει από τον αντίπαλό του Ξένιο Μανιατογιάννη, ο οποίος εκλέγεται με ποσοστό 52,93%.

Στον δήμο Δάφνης-Υμηττού, με ενσωματωμένο το 98,33%, ο Αν. Μπινίσκος εκλέγεται με 53,21% έναντι του Γ. Δαουλάρη με 46,79%.

Στον δήμο Ζωγράφου, με καταμετρημένο το 96,4%, εκλέγεται ο Β. Θωδας με 51,15% έναντι της Τίνας Κατσαφάκη-Βλάχου, η οποία συγκεντρώνει 48,85%.

Στον δήμο Ηλιούπολης, με καταμετρημένο το 96,27%, ο Γ. Χατζηδάκης με 50,97% έναντι του Β. Βαλασόπουλου με 49,03%.

Στον δήμο Ηρακλείου, με καταμετρημένο το 97,5%, εκλέγεται ο Νικ. Μπάμπαλος με 65,5% έναντι του Γ. Παπαδημητρίου με 34,5%.

Στον δήμο Ιλίου, στο 100% της ενσωμάτωσης εκλέγεται ο Νικ. Ζενέτος με 69,16% έναντι 30,84% που συγκέντρωσε ο Αντ. Κακούρης.

Στην Καισαριανή, όπου έχει καταμετρηθεί το 98,04%, εκλέγεται ο Χρ. Βοσκόπουλος με 52,82% έναντι του Ηλ. Σταμέλου με 47,18%.

Στην Καλλιθέα, με ενσωματωμένο το 98,68%, Δημ. Καρναβος εκλέγεται με 57,11% έναντι του Κ. Ασκούνη με 42,89%.

Στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με καταμετρημένο το 98,61%, επανεκλέγεται με 66,68% ο Χρ. Βρεττάκος έναντι του Π. Διαλινάκη με 33,32%.

Στην Κηφισιά, στο 100% της ενσωμάτωσης, ο Γ. Θωμάκος εκλέγεται με 51,89% έναντι του Νικ. Χιωτάκη με 48,11%.

Στον Κορυδαλλό, με ενσωματωμένο το 98,2%, εκλέγεται ο Νικ. Χουρσαλάς με 52,3% έναντι του Στ. Κασιμάτη με 47,7%.

Στον δήμο Κυθήρων, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, εκλέγεται ο Ευστρ. Χαρχαλάκης με 61,76%, έναντι του Δημ. Παναγόπουλου με 38,24%.

Στον δήμο Λαυρεωτικής, στο 100% των ψήφων, εκλέγεται ο Δημ. Λουκάς με 52,68% έναντι του Κ. Λεβαντή με 47,32%.

Ποιοι εκλέγονται στους υπόλοιπους δήμους Αττικής

Μαραθώνος: Στέργιος Τσίρκας
Μαρκοπούλου: Κώστας Αλαγιάννης
Μεταμόρφωσης: Στρατής Σαραούδας
Νέας Ιωνίας: Δέσποινα Θωμαΐδου
Νέας Σμύρνης: Σταύρος Τζουλάκης
Νέας Φιλαδέλφειας: Γιάννης Βούρος
Παλαιού Φαλήρου: Γιάννης Φωστηρόπουλος
Περάματος: Γιάννης Λαγουδάκης
Πετρουπόλεως: Στέφανος Βλάχος
Χαϊδαρίου: Βαγγέλης Ντηνιακός
Χαλανδρίου: Σίμος Ρούσσος

Ντέρμπι στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με ενσωματωμένο το 56,39%, ο Κ. Μέτιος συγκεντρώνει 51,36% έναντι 48,64% του Χριστ. Τοψίδη.

Τα αποτελέσματα στις υπόλοιπες Περιφέρειες που οδηγήθηκαν στον β’ γύρο

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με καταμετρημένο το 55,02%, λαμβάνουν η Ρόδη Κράτσα 59,6% και ο Θεοδ. Γαλιατσάτος 40,4%.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με καταμετρημένο το 53,78%, ο Νεκτ. Φαρμάκης λαμβάνει 55,39% και ο Απ. Κατσιφάρας 44,61%.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με καταμετρημένο το 65,32%, λαμβάνουν ο Φ. Σπανός 51,97% και ο Απ. Γκλέτσος 48,3%.

Στην Πελοπόννησο, με καταμετρημένο το 65,37% των ψήφων ο Π. Νίκας συγκεντρώνει 53,27% έναντι 46,73% του Π. Τατούλη.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με καταμετρημένο το 65,91%, ο Κ. Μουτζούρης λαμβάνει 54,89% και η Χρ. Καλογήρου 45,11%.

Να σημειωθεί ότι, η αποχή υπήρξε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα