back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Καθαρές Πινακίδες – Ασφαλέστεροι Δρόμοι»

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα «Καθαρές Πινακίδες – Ασφαλέστεροι Δρόμοι», πλήθος εθελοντών και μελών του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» καθάρισαν και αποκατέστησαν πινακίδες οδικής σήμανσης, που είχαν βανδαλιθεί στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Η εκστρατεία Clean Up – Safety Day τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δήμου Αθηναίων και υποστηρίζεται ενεργά από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Πρόκειται για μια σειρά πρωτότυπων και ουσιαστικών δράσεων, που συνεχίζονται με επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια, με σκοπό την άμεση ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι βανδαλισμένες και δυσανάγνωστες πινακίδες οδικής σήμανσης, οι οποίες έχουν «διακοσμηθεί» από μπογιές ή αυτοκόλλητα.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στοχεύει στην ενεργό υποστήριξη της υπεύθυνης και ασφαλούς οδήγησης, στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων που μαστίζουν την Ελλάδα, αλλά και στην αποκατάσταση του πολιτισμού και της ασφάλειας στους δρόμους και τις γειτονιές της χώρας» λέει στον Αθήνα 9.84, η Κική Τηλεμάχου εθελόντρια του Ινστιτούτου. «Σήμερα έχουμε μαζευτεί περίπου 45 εθελοντές και μέλη του Ινστιτούτου για να αποκαταστήσουμε 180 πινακίδες σε 4 οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής, η οποία είναι επιβαρυμένη όσον αφορά στον βανδαλισμό των πινακίδων, λόγω του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Το μήνυμα που θέλουμε να μεταδώσουμε είναι «Όλοι ΜΑΖΙ για την ο-ΔΙΚΗ μας ασφάλεια» για μια πόλη ασφαλή χωρίς ατυχήματα».

Παρόμοιες δράσεις το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» έχει πραγματοποιήσει σε πολλούς δήμους της χώρας.

Στο κάλεσμα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανταποκρίθηκαν πλήθος εθελοντών καθώς και εθελοντές εργαζόμενοι της ΒΕΑΤ

Η εκστρατεία Clean Up – SafetyDays

Η εκστρατεία Clean Up – SafetyDays ξεκίνησε το 2015 από μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» για την αποκατάσταση και βελτίωση των πινακίδων οδικής σήμανσης που είχαν υποστεί βανδαλισμούς στο Μαρούσι.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η άμεση ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού πάνω στο μεγάλο πρόβλημα της καταστροφής των σημάτων του Κ.Ο.Κ., καθώς και η ενεργή υποστήριξη της υπεύθυνης και ασφαλούς οδήγησης, της πρόληψης των τροχαίων συμβάντων και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα