back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκρηκτική έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Με ένα μεγάλο πάρτυ και πληθώρα εκδηλώσεων ξεκίνησε την Πέμπτη 30 Μαΐου το Φεστιβάλ Αθηνών

«Καλώς ήλθατε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019»: Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος καλωσόρισε το κοινό στον μεγαλύτερο φεστιβαλικό θεσμό της Ελλάδας, παρουσιάζοντας το φετινό Πρόγραμμα σε Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρο, Ηρώδειο, Πειραιώς 260 και τους απρόβλεπτους χώρους του “Ανοίγματος στην Πόλη”. Σημείωσε δε ότι, οι παραστάσεις παρουσιάζονται με ελληνικούς και ξένους υπότιτλους για άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά και για την προσέλκυση διεθνούς κοινού.
Πλήθος κόσμου, καλλιτέχνες, συνεργάτες και δημοσιογράφοι παρευρέθησαν στην Πειραιώς για να γιορτάσουν μαζί την έναρξη του Φεστιβάλ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Love Story» πραγματοποιήθηκαν στις 19:00 το απόγευμα, στον Χώρο Α της Πειραιώς 260. Είναι μια βίντεο-εγκατάσταση της νοτιοαφρικανής Κάντις Μπράιτς, που διερευνά τους μηχανισμούς της ταύτισης και της ενσυναίσθησης. Η δημιουργός ξεκινά από το ερώτημα: «Πώς γίνεται το κοινό να δακρύζει στο σινεμά, αλλά να μένει ασυγκίνητο όταν έρχεται αντιμέτωπο με τον πραγματικό ανθρώπινο πόνο;»

Στο πρώτο μέρος της εγκατάστασης πρωταγωνιστούν η Τζούλιαν Μουρ και ο Άλεκ Μπόλντουιν,  που αναβιώνουν σύντομα αποσπάσματα από συνεντεύξεις έξι προσφύγων. Στην συνέχεια ακολουθούν οι αληθινές συνεντεύξεις με ένα σφιχτό τηλεοπτικό μοντάζ.

Στην εγκατάσταση το κοινό μπορεί επίσης να δει και τις αρχικές, αμοντάριστες συνεντεύξεις των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών. Η βίντεο-εγκατάσταση, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές όπου έχει παρουσιαστεί, θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, από τις 19:00 ως τις 24:00. Δωρεάν για το κοινό.

Δύο διεθνείς και μια ελληνική παραγωγή με αιρετικό χαρακτήρα άνοιξαν την αυλαία της φετινής διοργάνωσης στην Πειραιώς 260

«Γένεσις 6, 6-7»

Η Ισπανίδα Ανχέλικα Λίντελ ξεκινάει από το μύθο της Παλαιάς Διαθήκης για να φτάσει σε αυτόν της Μήδειας, ενσωματώνοντας προσωπικές της εμπειρίες, με σημείο αναφοράς την αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου για (αυτο)καταστροφή. Μια παράσταση με τολμηρές σκηνικές και δραματουργικές επιλογές.

 

«Μεταμορφώσεις»

Η ομάδα C. for Circus υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του τραγουδιστή Παύλου Παυλίδη και της Ειρήνης Μακρή, αναμετρούνται με το γνωστότερο ποιητικό έργο του Οβίδιου. Έως τις 2/6 στις 9. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

#Punk

Η αντισυμβατική χορογράφος Νόρα Τσιπομίρ από την Ζιμπάμπουε, συστήνεται στο ελληνικό κοινό με την παράσταση «#Punk» που έκανε πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2018 στη Νέα Υόρκη προκαλώντας τεράστια αίσθηση. Έως 01/06/2019 στις 23:00 ελεύθερη είσοδος

Τα παιδιά στο χώρο της Πειραιώς 260

Building Hope – Μαρκ Χατζηπατέρας

Ο διεθνής εικαστικός καλλιτέχνης Μαρκ Χατζηπατέρας εγκαθιστά στο προαύλιο της Πειραιώς 260 το Building Hope, ένα διαδραστικό έργο τέχνης και ταυτόχρονα ένα μεγάλο παιχνίδι. Δίνοντας απτή υπόσταση, όπως υποδηλώνει κι ο τίτλος του, στη διαδικασία για την «οικοδόμηση» της ελπίδας, το έργο απαρτίζεται από τμήματα βασισμένα σε αρχέτυπες γεωμετρικές φόρμες που συναντάμε στην αρχιτεκτονική και την τέχνη όλων των περιόδων και πολιτισμών, και υποδηλώνουν τις κοινές μας καταβολές. Είναι φτιαγμένο από μαξιλάρια με έντονα χρώματα και σε κλίμακα με τεχνικές προδιαγραφές που αρμόζουν σε μικρά παιδιά. Έως 30/06/2019, δωρεάν για το κοινό

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στο Φεστιβάλ Αθηνών

Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών συνεργάζεται με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ένα από τα ελάχιστα τέτοια μουσεία στον κόσμο.

Στην Πειραιώς 260 θα φιλοξενηθεί έκθεση με ζωγραφικά έργα παιδιών και τρισδιάστατες κατασκευές με τίτλο «Κάνουμε θέατρο». Αφετηρία της έκθεσης είναι η θεατρική πρώτη ύλη, και ειδικότερα οι παραστάσεις του Φεστιβάλ που θα παρουσιαστούν το προσεχές καλοκαίρι στην Επίδαυρο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, θα πραγματοποιηθούν απογευματινά ομαδικά εικαστικά δρώμενα για παιδιά και ενήλικες, με ζωγραφική παρέμβαση σε εξωτερικούς τοίχους των χώρων του Φεστιβάλ στην οδό Πειραιώς, με διοργάνωση του Μουσείου και με τη συμμετοχή νέων εικαστικών καλλιτεχνών.

Στον χώρο της Πειραιώς 260 υπάρχει πωλητήριο με προγράμματα, αφίσες και αναμνηστικά αντικείμενα του Φεστιβάλ Αθηνών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα