back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νίκος Δένδιας στον Αθήνα 9.84: «Με αυτό το Σύνταγμα δεν υπάρχει πιθανότητα υπογραφής προεδρικού διατάγματος, πριν από τη λήξη της θητείας του προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Έξι μέρες πριν από τις εκλογές, δεν υφίσταται κυβέρνηση με τεκμήριο της λαϊκής κυριαρχίας. Δεν υφίσταται Πρόεδρος που θα υπογράψει τέτοιο πράγμα»

Διαβάστε επίσης

2019/05/30

«Με αυτό το Σύνταγμα δεν υπάρχει η πιθανότητα υπογραφής προεδρικού διατάγματος, πριν από τη λήξη της θητείας του προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Έξι μέρες πριν από τις εκλογές, δεν υφίσταται κυβέρνηση με τεκμήριο της λαϊκής κυριαρχίας. Δεν υφίσταται Πρόεδρος που θα υπογράψει τέτοιο πράγμα», τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

*Σε ερώτηση για το πως αντιλαμβάνεται την δικαιοσύνη το πολιτικό σύστημα, με δεδομένες την αντίδραση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην επιλογή της ηγεσίας της από το υφιστάμενο υπουργικό συμβούλιο, όπως και την ηθική διάσταση της υπόθεσης, ο πρώην υπουργός επεσήμανε: “Με αυτό το Σύνταγμα δεν υπάρχει η δυνατότητα υπογραφής προεδρικού διατάγματος, προ της λήξης της θητείας του προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Δηλαδή στις 30 Ιουνίου. Την 1η Ιουλίου, έξι μέρες πριν τις εκλογές, δεν υφίσταται κυβέρνηση η οποία να έχει το τεκμήριο της λαϊκής κυριαρχίας. Όλα έχουν τεθεί υπό την κρίση του κυρίαρχου ελληνικού λαού.
Εκείνο το διάστημα, που είναι οιονεί ύποπτη περίοδος, απαγορεύονται από το νόμο δεκάδες πράγματα, όπως διορισμός δημοσίων υπαλλήλων, μεταθέσεις στρατιωτικών και θα επιτραπεί η εκλογή ηγεσίας της δικαιοσύνης από κυβέρνηση, η οποία δεν έχει την λαϊκή κυριαρχία ως τεκμήριο; Πως θα γίνουν αυτά τα πράγματα; Δεν υφίσταται ΠτΔ, ο οποίος θα υπογράψει τέτοιο πράγμα, δεν υπάρχει πιθανότητα.”

*Ο κ Δένδιας εκτίμησε ότι “θα έπρεπε να οδηγηθούμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση, με τον τρόπο που έθεσε τα πράγματα, ο Πρωθυπουργός” και εξήγησε πως: “Ο πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος. Δεν επικαλέστηκε έκτακτο εθνικό λόγο, για να πάει σε διάλυση της Βουλής και να συνεχίσει ως κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα διαπίστωσε ότι δεν έχει πια την λαϊκή εμπιστοσύνη.”

*Κάθετα αντίθετος ήταν στην παρουσία της ηγεσίας ΕΛΑΣ και Λιμενικού σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.
“Υπάρχει σχετικό Προεδρικό διάταγμα του 2008 και έπρεπε να είχαν ήδη επιβληθεί πειθαρχικές ποινές. Για το Λιμενικό τα πράγματα είναι βαρύτερα. Η πολιτική ηγεσία του υπ.Προστασίας του Πολίτη ισχυρίστηκε ότι είχε δοθεί εντολή, αλλά αυτό είναι ανακριβές διότι προκύπτει το ερώτημα γιατί δεν φορούσε στολή. Το “κατ εντολήν” επιβάλλει τήρηση του τυπικού και προβλέπει σχετική ενδυμασία.”

Στην επισήμανση ότι η κα Γεροβασίλη είπε σε τηλεοπτικό ντημπέιτ ότι κατ εντολήν της είχε σταλεί ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ την προηγουμένη σε συγκέντρωση του κ Μητσοτάκη, ο κ Δένδιας απάντησε: “Είναι πειθαρχικά ελεγκτέοι. Υπάρχει υπηρεσιακό σχέδιο και ειδικοί με βαθμό αστυνομικού διευθυντή ή ταξιάρχου, που έχουν την ευθύνη για την ομαλή εξέλιξη των συγκεντρώσεων. Αυτά που λέγονται δίνουν την εντύπωση ότι η χώρα είναι Μποτσουάνα.”

*Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη διάλυση των θεσμών επί των ημερών του και έκανε αναφορά στις διαμαρτυρίες υπέρ Κουφοντίνα, στο πρόσωπο του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

“Η αστυνομία δεν έχει ενισχυθεί ώστε να κάνει τη δουλειά της. Ο αρχηγός της πηγαίνει στις συγκεντρώσεις του κ Τσίπρα και οι απαιτούντες την άδεια Κουφοντίνα δεν σέβονται τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη και ουδείς αστυνομικός εμφανίζεται. Η προσβολή της προσωπικότητας θανόντος και αυτό που πέρασε δύο φορές ο Κώστας Μπακογιάννης, προξενούν κατάπληξη. Ο Κουφοντίνας βγαίνοντας από τη φυλακή, όπως έδειξαν και οι τηλεοπτικοί δέκτες, περπάτησε σε δρόμους της Αθήνας, κάνοντας αυτό που στέρησε από το γιο του ανθρώπου που δολοφόνησε. Εμφανίζονται και κάποιοι να κραυγάζουν στον Κώστα Μπακογιάννη υπέρ της άδειας Κουφοντίνα, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ κόβει βόλτες παριστάνοντας τον χειροκροτητή του κ Τσίπρα. Νομίζω πως το εκλογικό σώμα έχει πλέον καταλάβει πολύ καλά και θα δείξει πως έχει καταλάβει καλύτερα σε περίπου 40 ημέρες από τώρα.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα