back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Αλλάζουμε το Κλίμα -Κάνουμε την Ευρώπη Πράσινη

Διαβάστε επίσης

Η ισορροπία κινδυνεύει: από την κλιματική αλλαγή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις φωτιές, την ρύπανση, τις έντονες πιέσεις για τουριστικές οικονομικές δραστηριότητες, αλλά και την εγκατάλειψη παραδοσιακών χωριών και ορεινών περιοχών από τους μόνοιμους κατοίκους τους, τονίζουν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ σε ανακοίνωσή τους.

«Για τις Κυκλάδες μαζί με τους Ευρωπαίους Πράσινους ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη δημοκρατία, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας, τη διατήρηση της παράδοσης και της ζωής στα χωριά, την ορθή αυτοδιαχείριση των απορριμμάτων, την ποιότητα του νερού, των θαλασσών και των παραλιών μας, την ενεργειακή αυτονομία σε κλίμακα νησιού», υπογραμμίζουν στην ίδια ανακοίνωσή και σημειώνουν ότι:

«Θα αγωνιστούμε για την προστασία των νησιών μας από ενεργειακές και τουριστικές επενδύσεις χωρίς κλίμακα, αλλά και για συμμετοχικό χωροταξικό σχεδιασμό, με στόχο και την προστασία του περιβάλλοντος και την τοπική οικονομία. Θα αγωνιστούμε ώστε οι πόροι της Ε.Ε. να κατευθυνθούν προς αυτές τις δράσεις.

Για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των νησιωτών και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα