back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γαλοπούλα φιλέτο με πορτοκάλι και μουστάρδα

Διαβάστε επίσης

Ξεχωριστό φαγητό για μεσημέρι η και για ένα δείπνο με φίλους, για να δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε…θα χρειαστούμε ένα φιλέτο γαλοπούλας, αλατοπίπερο, μουστάρδα, λίγο λάδι, λίγο μέλι, δυο τρία κλαδάκια φασκόμηλου, λεμόνι, πορτοκάλι χυμό και πατάτες.

Τις ποσότητες τις καθορίζετε εσείς ανάλογα με τα άτομα που είστε.
Παίρνουμε το φιλέτο της γαλοπούλας το χτυπάμε λίγο, βάζουμε αλάτι, πιπέρι το αλείφουμε με μουστάρδα, του ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και του λεμονιού, έναμιση γεμάτο ποτήρι και τα δυο και τα μαρινάρουμε για λίγη ώρα.
Καθαρίζω τις πατάτες χοντροκομμένες και τις βάζω μαζί με το φιλέτο που έχει μαριναριστεί στο ταψάκι που θα ψηθούν, αλατοπιπερώνω, προτιμώ το χοντροκομμένο πιπέρι και μάλιστα να είναι τρία είδη, πράσινο, μαύρο και κόκκινο, όλοι έχουμε μύλο πιπεριού στο σπίτι μας, μερικές από τις κούπες που περισσεύουν από το στύψιμο των πορτοκαλιών τις κόβω στα δυο και τις στριμώχνω μέσα στις πατάτες.
Τοποθετούμε γύρω γύρω τις πατάτες και στην μέση το φιλέτο, ρίχνουμε τον χυμό της μαρινάδας που τον έχουμε χτυπήσει στο μούλτι με το μέλι, την μουστάρδα και μισό ποτήρι λάδι, σκορπίζουμε μερικά κλαδάκια φασκόμηλου και το βάζουμε στον φούρνο να το ψήσουμε.
Δυο ώρες στους 180 βαθμούς και είναι έτοιμο, να έχει ροδοκοκκινίσει και η σάλτσα να είναι μελωμένη.
Πράσινη σαλάτα και απολαύστε το…

Τα συνοδεύουμε με πουρέ, με φάβα, με ρύζι ή πατάτες του φούρνου ψημένες με λάδι και μουστάρδα.

Το ίδιο μπορεί να γίνει με χοιρινό φιλέτο ή με μπριζόλα χοιρινή και είναι το ίδιο νόστιμο με η χωρίς μανιτάρια…

Η συνταγή είναι της Μαρίας Χατζηκρανιώτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα