back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πάνω από 100 ενέργειες υπέρ Κουφοντίνα – Δεκάδες προσαγωγές και μία σύλληψη μέσα σε 20 ημέρες

Διαβάστε επίσης

Περισσότερες από 100 ενέργειες, παρεμβάσεις ή επιθέσεις σε όλη την χώρα. Πάνω από 60 προσαγωγές και μόλις μία σύλληψη. Αυτός είναι ο απολογισμός, μέσα σε 20 ημέρες, των αντιδράσεων από ομάδες αντιεξουσιαστών, υπέρ του αιτήματος του αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση της 7ης κατά σειρά άδειας.

Αναρτήσεις, πανό σε κεντρικά σημεία, συνθήματα αλληλεγγύης, εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες, φθορές σε εμπορικά καταστήματα, επιθέσεις με μολότοφ και φθορές σε αστυνομικά τμήματα, σε γραφεία κομμάτων και προεκλογικά περίπτερα, ο εμπρησμός του οχήματος της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου και οι επιθέσεις με μπογιές από μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στην οικία του πρέσβη των ΗΠΑ και στη Βουλή, συνθέτουν το σκηνικό των ενεργειών από τις 2 Μαΐου, ημερομηνία έναρξης της απεργίας πείνας του καταδικασμένου σε 11 ισόβια μέλους της 17 Νοέμβρη.

Από όλα τα παραπάνω στοιχεία, προκύπτει ότι καθημερινά καταγράφονται τουλάχιστον 5 επιθέσεις ή και άλλου είδους ενέργειες. Πάνω από 70 έχουν καταγραφεί στην Αττική.

Η ΕΛΑΣ, αν και βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, φαίνεται να παρακολουθεί ως απλός θεατής τα τεκταινόμενα, ανήμπορη να αντιδράσει στις αιφνιδιαστικές επιθέσεις των δραστών, αν και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πολλές είναι και οι περιπτώσεις, όπου λόγω της επιφυλακής έχουν αποτραπεί παρεμβάσεις και ενέργειες από διάφορες ομάδες.

Στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, επικρατεί δυσαρέσκεια για την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών δυνάμεων, που έγινε ακόμα πιο έντονη από την χθεσινή επίθεση με μπογιές από μέλη του Ρουβίκωνα στη Βουλή.

Από την πρώτη στιγμή, με εντολή του Αρχηγού διατάχθηκε ΕΔΕ, που ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο. Η έρευνα αφορά τον Φρούραρχο της Βουλής, τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν διατεθεί για ενίσχυση της φύλαξης της Βουλής και το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Στην ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι, όσο εκκρεμεί η υπόθεση Κουφοντίνα, οι επιθέσεις θα συνεχίζονται και θα κλιμακώνονται ενώ κομβικό σημείο για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αποτελεί η ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου, σχετικά με την υπόθεση της άδειας, η οποία αναμένεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Πάνω από 50 προσαγωγές, μία σύλληψη

21 Μαΐου: 1 σύλληψη για επίθεση με μπογιές στη Βουλή (Ρουβίκωνας)
20 Μαΐου: 20 προσαγωγές επιθέσεις μετά από επιθέσεις σε ΑΤΜ και γραφεία ΝΔ
19 Μαΐου: 11 προσαγωγές στην Πάτρα μετά από φθορές σε καταστήματα
19 Μαΐου: 2 προσαγωγές μετά από εμπρηστική επίθεση σε τράπεζα στο Χαϊδάρι
15 Μαΐου: 9 προσαγωγές μετά από επίθεση με μπογιές στην οικία πρέσβη ΗΠΑ (Ρουβίκωνας)
12 Μαΐου: 7 προσαγωγές μετά από επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
10 Μαΐου: 10 προσαγωγές μετά από φθορές σε καταστήματα στην Βουκουρεστίου

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα