back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σταύρος Θεοδωράκης στον Αθήνα 9.84: “Σε ορισμένα πράγματα είμαστε εναντίον όλων. Αυτή η προεκλογική περίοδος είναι μόνο με φιέστες, με ελάχιστα ερωτήματα και χωρίς ντιμπέιτ”

Διαβάστε επίσης

Αθήνα, 2019/05/21

“Σε ορισμένα πράγματα είμαστε εναντίον όλων. Αυτή η προεκλογική περίοδος είναι μόνο με φιέστες, με ελάχιστα ερωτήματα και χωρίς ντιμπέιτ ” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ μίλησε στη Νόνη Καραγιάννη και είπε ότι δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για την μετάβασή του στην πολιτική, επισημαίνοντας ότι το 2014 η χώρα βρισκόταν σε έναν βούρκο αριστερού και δεξιού λαϊκισμού, ενώ ήταν αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση από την εποχή της μεταπολίτευσης. “Κάποιες στιγμές αισθάνθηκα ότι η συμμαχία του καλού στην οποία είχα επενδύσει είχε μικρότερες δυνατότητες από ό,τι πίστευα” υπογράμμισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο δικομματισμός δεν είναι ισχυρός και η μάχη για ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ θα αποβεί νικηφόρα.

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

“Δεν πιστεύω σε συνωμοσία των δημοσκοπήσεων απέναντι στο ΠΟΤΑΜΙ, αλλά εκτιμώ οτι θα διαψευστούν επειδή δεν πιάνουν τον σφυγμό του κόσμου. Ο δικομματισμός δεν είναι ισχυρός.

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ

“ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είπαν …ο θάνατός σου η ζωή μου. Συγκρούστηκαν ακραία και μετά είδαν πως η πόλωση δεν αποδίδει και έλεγαν πως θέλουν να ενώσουν. Το ζήτημα δεν είναι όμως να ενώσεις τα καφενεία, αλλά τη Βουλή.” ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Σημείωσε πως κανένας Θεοδωράκης δεν μπορεί μόνος του και έκανε λόγο για συνομωσία του καλού σε συνεργασία με τη Γαλλία.

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Σε ερώτηση για τις ευρωεκλογές απάντησε πως από τον Μάρτιο είχε επισημάνει ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν έχει εμπεριστατωμένη πρόταση για την Ευρώπη προς όφελος και την Ελλάδας.
“Εμείς προτείναμε 27 θέσεις, αλλά αποτελεί ευθύνη των ΜΜΕ όπως και των φορέων για το πως τοποθετείται η ατζέντα πχ για τον ευρωπαικό στρατό, την φορολογία των πολυεθνικών και την κλιματική αλλαγή. Στην Κρήτη όταν ρωτήθηκα για τα πετρέλαια του νησιού και την εκμετάλλευσή τους, δήλωσα επιφυλακτικός και επέμεινα ότι για την Ελλάδα χρυσός είναι το κλίμα και το φυσικό περιβάλλον, που κάνουμε ο,τιδήποτε για να τα καταστρέψουμε. Εφερα ως παράδειγμα τα πετρέλαια του Πρίνου στην Καβάλα που έβγαλαν το πετρέλαιο της Ελλάδας μόνο για μια χρονιά. Για την υπόθεση του κλίματος πρέπει να έχουμε μια προσεκτική πολιτική στο εσωτερικό της χώρας.” τόνισε ο κ Θεοδωράκης και σημείωσε πως “πρέπει να πάρουν απάντηση ότι η πολιτική δεν είναι μόνον τυφλή σύγκρουση.”

*ΓΙΑ ΤΗ 13η ΣΥΝΤΑΞΗ

Για την 13η σύνταξη, ο κ. Θεοδωράκης είπε: “δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι οι συνταξιούχοι μετά από τόσες περικοπές χρειάζονται μια ενίσχυση. Ομως, δεν μπορούμε και να μην καταγγείλουμε ότι αυτά τα λεφτά δίνονται λίγο πριν από τις εκλογές, λες και τα εξασφαλίζει ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Αυτός ο τρόπος είναι βρώμικος και παλαιοκομματικός. Με ενοχλεί η διγλωσσία. Με ενόχλησε πολύ που ο κ Τσίπρας είναι κατά βάθος ένας πολύ παλιός πολιτικός. Δέκα ημέρες πριν από τις κάλπες βρήκε λεφτά και τα μοιράζει. Εμείς διαφωνήσαμε σε ορισμένες παροχές, όχι για την 13η σύνταξη.”

*ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΗΜΠΕΙΤ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ εκτίμησε ότι το ντημπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών είναι παράλληλοι μονόλογοι. “Είπα στη Βουλή να αφήσουν πέντε καλούς δημοσιογραφους να κάνουμε μια συζήτηση εποικοδομητική όλοι μαζί, αλλά και κατά ζεύγη οι πολιτικοί αρχηγοί.”

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Για υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη για το Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ, δήλωσε ότι συμπαθεί τον συνυποψήφιό του Παύλο Γερουλάνο, αλλά συμπλήρωσε ότι “ο Κώστας Μπακογιάννης έχει δώσει δείγματα γραφής στην Περιφέρεια, γνωρίζει τι να κάνει και γιαυτό θα κερδίσει πολύ χρόνο σε σχέση με κάποιον που θα σκεφτεί τι πρέπει να γίνει.”

*ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

“Ο κόσμος είναι θυμωμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ,αλλά δεν πρέπει να επιβραβεύσει τους υπουργούς του παρελθόντος” είπε και επισήμανε ότι όπως και στην προσωπική ζωή υπάρχουν χαραμάδες αμφισβήτησης, θα υφίστανται και για το κόμμα του, καλώντας παράλληλα όσους συμπαθούν το ΠΟΤΑΜΙ  να σκεφθούν ότι αν δεν το ψηφίσουν στις 26 Μαίου, απλώς  θα εξαφανιστεί.

*ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Ο κ Θεοδωράκης είπε πως δεν πιστεύει ότι θα έχουμε γρήγορα εθνικές εκλογές και ότι  αυτό το λέει η ΝΔ για να έχει σε εγρήγορση το …στρατό. Οπως εκτίμησε: ” Ο κ Τσίπρας θέλει να φτάσει μέχρι τέλους και θα προκηρύξει εκλογές στα τέλη Σεπτέμβρη” .

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα