back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με άστατο καιρό οι εκλογές

Διαβάστε επίσης

Άστατο καιρό προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Κυριακή των εκλογών.

Συγκεκριμένα γι αύριο προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια της χώρας και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ, ενώ θα υπάρξουν και συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Εξάλλου, σύμφωνα με το meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι συγκεντρώσεις σκόνης τις επόμενες ημέρες θα είναι υψηλές έως και την Πέμπτη.

Δείτε το βίντεο

Αναλυτικότερα ο καιρός την Τετάρτη

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα δυτικοί έως 5 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί συννεφιά κατά διαστήματα. Οι άνεμοι, μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι, στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία πιο στα νότια θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 29 και στη Θεσσαλία τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, όπου από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός έως και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, στην κεντρική και νότια χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Το Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή, 26 Μαΐου 2019, ανήμερα των εκλογών, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Από το βράδυ στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα