back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Κατρούγκαλος: Eλπίζουμε σε μια συμφωνία που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «27» αλλά και της Μεγάλης Βρετανίας

Διαβάστε επίσης

«Εμείς από την αρχή δεν θέλαμε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τη Βρετανία να έχει τιμωρητικά χαρακτηριστικά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση του με τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ στην Αθηνα. 

«Δεν θέλαμε το μήνυμα να είναι ότι όποια χώρα φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τιμωρείται, γιατί αυτό που θέλουμε είναι τα κράτη – μέλη να παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακριβώς γιατί θεωρούν ότι το ευρωπαϊκό όνειρο είναι ένα όνειρο που πρέπει να το υπηρετούμε για το καλό των λαών και των πολλών», εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών «ο κ. Μπαρνιέ εξασφάλισε την ενότητα αυτή, προσπάθησε με κάθε τρόπο να έχουμε μια συμφωνία. Και πράγματι έχουμε μια καλή συμφωνία, που είναι η μοναδική που μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνει αποδεκτή για να αποφύγουμε το χειρότερο δυνατό σενάριο, που είναι το σενάριο του «no deal», της εξόδου, δηλαδή, της Μεγάλης Βρετανίας χωρίς συμφωνία». 

 «Ελπίζουμε ακόμα για το καλύτερο, ελπίζουμε ότι θα έχουμε μία τέτοια συμφωνία που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «27», αλλά, και στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, και τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου. Βεβαίως, οποιοσδήποτε φεύγει από ένα «κλαμπ» δεν μπορεί να έχει τα δικαιώματα αυτών που παραμένουν», είπε χαρακτηριστικά.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα