back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επίθεση στη Βουλή με μπογιές και καπνογόνα – Μία σύλληψη

Διαβάστε επίσης

Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο περιστύλιο της Βουλής από ομάδα περίπου 15 ατόμων.

Oι άγνωστοι αιφνιδιάζοντας την αστυνομία, πέρασαν από την οδό Όθωνος στο περιστύλιο, έριξαν κόκκινες και μαύρες μπογιές και καπνογόνα και τράπηκαν σε φυγή προς την πλατεία Συντάγματος.

Το απόγευμα η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας  ανέλαβε την ευθύνη, ανεβάζοντας βίντεο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Στο μεταξύ, με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ανατέθηκε σε αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το σημερινό περιστατικό εξωτερικά του κτηρίου της Βουλής.

Η Αστυνομία αμέσως εκτίμησε ότι πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια αντιεξουσιαστών, στο πλαίσιο πιέσεων που ασκούν για την παροχή άδειας στον πολυισοβίτη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

ΕΔΕ και μία σύλληψη

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη. Ο άνδρας αρχικά προσήχθη από την αστυνομία την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει από τον χώρο της επίθεσης. Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Όπως έγινε γνωστό, με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το σημερινό περιστατικό.

Μαξίμου: Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στη Βουλή

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας ότι «τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες».

Ν. Βούτσης: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια

Για απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 

Συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι, «αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως της οποιασδήποτε εκδοχή τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες».   

«Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, «οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα ανεξαρτήτως από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν».   

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια, από αυτές που ονομάζονται “ακτιβιστικές”, πλην όμως μόνο έτσι δεν μπορεί κανείς να τις χαρακτηρίσει, όταν μάλιστα στρέφονται εναντίον της Βουλής». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας την ενέργεια αγνώστων να πετάξουν κόκκινη μπογιά και δύο καπνογόνα στην είσοδο του Κοινοβουλίου μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ γνωστοποίησε ότι οι δράστες απομακρύνθηκαν αμέσως από τη φρουρά της Βουλής και από τις επιπλέον αστυνομικές ενισχύσεις που υπάρχουν την τελευταία εβδομάδα ενόψει των εκλογών στον περίβολο της Βουλής.

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως από οποιαδήποτε εκδοχή που τις καθαγιάζει ή τις υποστηρίζει επικοινωνιακά, είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με πολύ διαφορετικό τρόπο. Ιδιαίτερα δε, μέσα στην προεκλογική περίοδο, οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

ΣΥΡΙΖΑ: «Τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο κτήριο της Βουλής. Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη σημερινή επίθεση με μπογιές, μελών του Ρουβίκωνα, στο κτίριο της Βουλής.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση και δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες».

Σ. Ζαχαράκη: Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι

«Ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις μέρες έχει εκλογές και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη και πρόσθεσε:

«Το μήνυμα της ΝΔ είναι σαφές: Οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής, ας γνωρίζουν από τώρα, ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα με την ψήφο του ελληνικού λαού».

Β. Κικίλιας: «Επιτέλους, σταματήστε να είστε ανίκανοι και μαζέψτε τους»

Για μια «χούφτα ανθρώπων» που «ξεφτιλίζει το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και ντροπιάζει τους Έλληνες», έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας την επίθεση κατά της Βουλής.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, αφού είπε πως έχουμε φτάσει λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, πρόσθεσε: «Επιτέλους, σταματήστε να είστε ανίκανοι και μαζέψτε τους», είπε χαρακτηριστικά.

Φ. Γεννηματά: Η ανοχή της Κυβέρνησης στη βία εξελίσσεται σε συνενοχή

«Η ανοχή της Κυβέρνησης στη βία και τους δήθεν αριστερούς εκφραστές της, εξελίσσεται σε συνενοχή και καθημερινή απειλή για την κοινωνία» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχει έρθει η ώρα να πάμε μπροστά με ασφάλεια για τους πολίτες και στήριξη στους αστυνομικούς που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες κάνουν σήμερα τη δουλειά τους» προσέθεσε.

Α. Λοβέρδος: Φασιστική η επίθεση στη Βουλή

Για ακόμη μία φασιστική επίθεση, αυτή τη φορά στο κτίριο της Βουλής, κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας τη ρίψη καπνογόνων στο κοινοβούλιο από μέλη του Ρουβίκωνα.

«Ακόμη μία φασιστική επίθεση, αυτή τη φορά στο κτίριο της Βουλής, το σπίτι της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού. Απερίφραστη, απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η στιγμή της επίθεσης του Ρουβίκωνα στη Βουλή

 Δημήτρης Πέρρος – Δημήτρης Ράντος – Κατερίνα Παπαβασιλείου – Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα