back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η απάντηση της Huawei στον αποκλεισμό της από αναβαθμίσεις της Google

Διαβάστε επίσης

Η Huawei ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμίσεις ασφάλειας και υπηρεσίες για τα smartphones και τα tablets της, παρά από τον αποκλεισμό της από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις της Google στο λειτουργικό της σύστημα Android.

Ως συνέπεια της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, η Google ανέστειλε την παροχή κρίσιμων υπηρεσιών Android στην Huawei, θέτοντας σε εφαρμογή περιορισμούς στις αναβαθμίσεις Android για τη Huawei, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προσέθεσε την Πέμπτη την κινεζική εταιρία σε “μαύρη λίστα”, γεγονός που θα καταστήσει δύσκολες για την εταιρία τις συναλλαγές με εταίρους στις ΗΠΑ.

“Συμμορφωνόμαστε με το διάταγμα και εξετάζουμε τις επιπτώσεις”, δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Η κινεζική εταιρία παραγωγής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών δεν διευκρίνισε, ωστόσο, τί θα συμβεί με τα τηλέφωνα που θα πουλήσει στο μέλλον, τα οποία είναι απίθανο να έχουν πρόσβαση στις δημοφιλείς υπηρεσίες της Google, όπως το Gmail, το YouTube και τον Chrome.

«Η Huawei θα συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμίσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after-sales σε όλα τα υφιστάμενα προϊόντα smartphone και tablet Huawei και Honor, καλύπτοντας αυτά που έχουν πουληθεί και που είναι παγκοσμίως σε στοκ», σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας.

Οι συσκευές της Huawei στην κινεζική αγορά δεν έχουν εφαρμογές Google, αλλά η κίνηση αυτή θα πλήξει σημαντικά τη δημοτικότητα της εταιρίας σε καταναλωτές εκτός Κίνας. Τα μισά περίπου από τα 208 εκατομμύρια τηλεφώνων Huawei που διατέθηκαν στην αγορά το 2018 εξήχθησαν εκτός ηπειρωτικής Κίνας. Η Ευρώπη είναι η σημαντικότερη αγορά του εξωτερικού για την εταιρία, καθώς οι συσκευές της κατέχουν μερίδιο αγοράς που ανέρχεται σε ποσοστό 29%, σύμφωνα με την εταιρία τεχνολογικών ερευνών IDC.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα