back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Euroleague: Ώρα Final 4 στη Βιτόρια

Διαβάστε επίσης

Στο Final 4 της Euroleague μπορεί να μην συμμετέχει ελληνική ομάδα για δεύτερη συνεχόμενηχρονιά, αλλά στη Βιτόρια το ενδιαφέρον των φίλων του μπάσκετ κορυφώνεται με την διεξαγωγή του Final 4.

Στη Βιτόρια η γιορτή του μπάσκετ ολοκληρώνεται με την διεξαγωγή του Final 4 της Euroleague, με τη συμμετοχή των Φενερμπαχτσέ, Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο μεγάλοι ημιτελικοί διεξάγονται την Παρασκευή και ο τελικό το βράδυ της Κυριακής.

Τουρκικός “εμφύλιος” στον πρώτο ημιτελικό

Η Φενέρ στην πέμπτη σερί παρουσία της σε Final 4, θέλει να επαναλάβει στη Βιτόρια την επιτυχία της Κωνσταντινούπολης του 2017. Με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον πάγκο της, με εννιά κατακτήσεις του τροπαίου με πέντε διαφορετικές ομάδες, θα γράψει στο βιογραφικό του το 18ο Final Four της καριέρας του.

Στο παρκέ ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος διεκδικεί τον τέταρτο τίτλο του στην Euroleague, δεν έχει χάσει ποτέ σε ημιτελικό μετρώντας έξι νίκες σε ισάριθμα ματς, θα είναι ο…προπονητής μέσα στο παρκέ. Τα προβλήματα δεν λείπουν για την Φενέρ με τον Ζοτς να μην έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Ντατόμε, Λοβέρν και τον Ένις που είναι ανενεργός από την αρχή της χρονιάς.

Η Εφές επιστρέφει σε Final 4 μετά από 19 χρόνια. Η απειρία των παικτών του Αταμάν σε τέτοια διοργάνωση ίσως αποδειχτεί και η αδυναμία της ομάδας. Παραστάσεις τελικής φάσης έχουν μόνο ο Μίσιτς που αγωνιζόταν πέρσι στη Ζαλγκίρις και ο Μπράιαντ Ντάνστον στο μακρινό 2015 με τον Ολυμπιακό.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία).

Τζάμπολ στις 19:00 με τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 1

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ-Κάτι σαν τελικός

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναμετρώνται σε ημιτελικό και τρίτη διαδοχική σε Final Four  ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ. Οι Μοσχοβίτες συμμετέχουν στην τελική τετράδα για 16η φορά τα τελευταία 17 χρόνια και έχει το ρεκόρ παρουσιών με 18, αλλά έχει σηκώσει το τρόπαιο μόλις τρεις φορές σε αυτό το διάστημα σε 13 τελικούς. Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος Έλληνας προπονητής με δύο τρόπαια στη διοργάνωση, καθώς αυτή τη στιγμή έχει από ένα μαζί με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι και θα επιχειρήσει να γίνει η πρώτη ομάδα που κάνει το back-to-back μετά τον Ολυμπιακό το 2012-2013. Η «βασίλισσα» έχει φτάσει 18 φορές στον τελικό, είτε ως Πρωταθλητριών είτε ως Euroleague και εφόσον κατακτήσει τον τίτλο, θα είναι το 17ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο. Για τον Πάμπλο Λάσο, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, θα είναι το έκτο του Final Four σαν προπονητής, ενώ είχε και ένα σαν παίκτης, το 1996, υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Ρεάλ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Αν Πάντερ (Γερμανία).

Τζάμπολ στις 22:00 με τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports1.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα