back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά ο διάλογος των φορέων από Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία για τα εμπορικά σήματα

Διαβάστε επίσης

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ επιχειρηματικών κοινοτήτων από την Ελλάδα και της Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τις εμπορικές ονομασίες και για τα εμπορικά σήματα.

Από ελληνικής πλευράς, θα συμμετάσχουν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ο ΣΒΒΕ και ο ΣΕΒΕ, ώστε να ξεκινήσει ο επιχειρηματικός διάλογος με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της γειτονικής χώρας.

Τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου θα προσκομιστούν στην ομάδα των ειδικών -επίσης προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών – η οποία θα συμπαρίσταται τεχνικά και νομικά στο έργο τους.

Στην ομάδα ειδικών – η οποία θα ενημερώνεται για τα αποτελέσματα του επιχειρηματικού διαλόγου και θα παρέχει επιστημονική στήριξη – εκτός των εκπροσώπων των δύο χωρών, θα συμμετέχουν και θα καλούνται κατά περίπτωση αντιπρόσωποι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τα Σήματα και τις Επωνυμίες και από τον αντίστοιχο οργανισμό του ΟΗΕ.

Επίσης, θα παρακολουθούν τη διαδικασία σε αυτήν την ομάδα ειδικών, οι δύο γενικοί γραμματείς των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, ο Ιωάννης Μπράχος και ο ομόλογος του Βίκτορ Ντιμόφσκι, αλλά μόνο στο κομμάτι που αφορά την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του γενικού γραμματέα διεθνών οικονομικών σχέσεων, κ. Μπράχου ο ίδιος και ο ομόλογος του από τη Βόρεια Μακεδονία θα συμμετέχουν ” παρακολουθώντας την τήρηση τη Συμφωνίας των Πρεσπών και όχι παρεμβαίνοντας στη διαδικασία”

 

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα