back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι πέντε δεσμεύσεις της ΝΔ για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους»

Διαβάστε επίσης

 

«Καλύτεροι μισθοί, περισσότερες καλές θέσεις εργασίας, περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, σύνδεση της αγοράς εργασίας με την κατάρτιση και την εκπαίδευση και συμφιλίωση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής με μια εργασία που αλλάζει», είναι οι πέντε δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης σε εκδήλωση με εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, στην Καλλιθέα.

Σε ότι αφορά το πρώτο υπογράμμισε ότι με την μείωση φόρων και εισφορών που θα κάνει η ΝΔ θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων, ενώ επανέλαβε την δέσμευση για μη μείωση του αφορολόγητου αλλά και για εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

Αναφορικά με τις “περισσότερες καλές και σταθερές θέσεις εργασίας” τόνισε ότι θα δημιουργηθούν πρωτίστως από τον ιδιωτικό τομέα και αναφέρθηκε στην ανάγκη μίας “έκρηξης επενδύσεων” την οποία συνδύασε με την επίτευξη του στόχου για ανάπτυξη από 2% σε 4%

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε “αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα” την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ αναφερόμενος στην “συμμετοχή των εργαζομένων στην επιτυχία των επιχειρήσεων” τάχθηκε υπέρ της θέσπισης πρόσθετων φορολογικών κινήτρων για διανομή κερδών στους εργαζομένους ως bonus ή και μετοχών εάν πρόκειται για νεοσύστατες εταιρείες.

«Καλές επιχειρήσεις είναι αυτές που προσφέρουν καλούς μισθούς και φροντίζουν τους εργαζομένους τους», τόνισε, ενώ τάχθηκε υπέρ της προοπτικής να αυξάνεται ο κατώτατος μισθός με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ.

Υπογράμμισε την ανάγκη σύνδεσης της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση και επέμεινε ιδιαίτερα στο ζήτημα της κατάρτισης λέγοντας ότι υπάρχουν αδιάθετοι πόροι για να σχεδιαστούν μαζί με τις επιχειρήσεις προγράμματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Σε ότι αφορά τέλος την συμφιλίωση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής αναφέρθηκε σε μέτρα όπως “κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού”, αλλά και στο σχέδιο της ΝΔ για την στήριξη της οικογένειας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την χορήγηση εφάπαξ επιδόματος 2000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.

Δεσμεύθηκε επίσης για επέκταση της προστασίας από απόλυση σε 24 μήνες μετά τον τοκετό, αλλά και στον σχεδιασμό ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης για γυναίκες που θέλουν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας μετά από πολλά χρόνια, αφού μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Απ. Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα