back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά από Ιωάννινα: «Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα είναι η έκπληξη των εκλογών»

Διαβάστε επίσης

Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αυτή τη φορά από τα Ιωάννινα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά συνεχίζοντας τις προεκλογικές περιοδείες της στην περιφέρεια.

Αφού τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η παράταξη που πάντα βάζει το συμφέρον των Ελλήνων μπροστά κατηγόρησε τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η πόλωση είναι επιλογή τους και μέρος του σχεδίου τους. Τυφλωμένοι-όπως είπε- από την προσωπική τους ματαιοδοξία και φιλοδοξία δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού. Αναφερόμενη ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι ήρθαν ως πρώτη φορά αριστερά και δημιούργησαν τη νέα δεξιά. Εγκάλεσε τον πρωθυπουργό καθώς διέλυσε τη μεσαία τάξη με τα εξοντωτικά μέτρα του και τώρα αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο, δήλωσε αναφερόμενη στις παροχές Τσίπρα τις οποίες χαρακτήρισε εκλογικά επιδόματα και μεταχρονολογημένες επιταγές.

Σε ότι αφορά τη ΝΔ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε ότι δεν είναι η λύση για το αύριο γιατί η πολιτική της οδηγεί στα ίδια αδιέξοδα. Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά ο κ. Μητσοτάκης, αντιμετωπίζει τον δημόσιο τομέα ως εχθρό. Απεχθάνεται τη λέξη «κοινωνικό κράτος». Επαγγέλλεται δραστικές περικοπές στα Δημόσια Σχολεία , στην Πρόνοια και στη Δημόσια Υγεία και εξαγγέλλει παρεμβάσεις για τα Δημόσια Νοσοκομεία και πειραματισμούς που μόνο τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της Υγείας εξυπηρετούν. Τέτοιες λύσεις -τόνισε η πρόεδρος τους ΚΙΝΑΛ, ούτε καν η Θάτσερ δεν επιχείρησε στον χώρο της Υγείας.

Ο Τσίπρας φεύγει. Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης

Τώρα είναι η ώρα να υπερασπίσουμε την ανοιχτή Ευρωπαϊκή Κοινωνία. Να βάλουμε τέλος στη βία, το φασισμό, τον λαϊκισμό, τόνισε η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στο διακύβευμα των ευρωεκλογών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, πρόσθεσε λέγοντας ότι όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ στη διαρκή λιτότητα που δίνει χώρο στην ακροδεξιά. Όποιος ψηφίζει Τσίπρα-πρόσθεσε- εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, την χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής γιατί κάθε Ψήφος δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, Δημοκρατική Ευρώπη. Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γι αυτή την μεγάλη αλλαγή, καλούμαστε να δώσουμε την μάχη στις 26 Μαΐου, σημείωσε εκφράζοντας την αισιοδοξία οτι το ΚΙΝΑΛ θα είναι η έκπληξη των εκλογών.

Εδώ στην Ήπειρο φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ στην Ήπειρο φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε η κ. Γεννηματά κάνοντας λόγο για το αποτύπωμα μιας χαμένης 4ετίας. Όπως είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεν είναι τυχαίο ότι ενώ δυστυχώς η Ήπειρος βρίσκεται μέσα στις 20 φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, έφθασε μόλις στο 23%.Αναφέρθηκε εκ νέου στο Σχέδιο Ελλάδα το οποίο χαρακτήρισε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ειδικά για την Ήπειρο, -όπως τόνισε- να διεκδικήσουμε ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στο πλαίσιο της ΕΕ, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της.

Συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές για τους αγρότες και την ύπαιθρο

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους ιστορικούς δεσμούς του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του και τον Ανδρέα Παπανδρέου με τους αγρότες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε ότι στο πρόσφατο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ υπήρξε δέσμευση για προώθηση συγκεκριμένων μέτρων και πολιτικών για τους αγρότες και την ύπαιθρο με βάση ένα Εθνικό Σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής αναδιάρθρωσης. Ειδικότερα η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε σε δέσμη 8 μέτρων:

Τη φορολόγηση των αγροτών με συντελεστή 13% και καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων.

Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα.

Τη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου

Τη θέσπιση κινήτρων για την ενίσχυση συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών με μείωση φορολογίας κατά 35% και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφή Φ.Π.Α. για τους αγρότες που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών.

Την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2021 και τη διεκδίκηση στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μη μειωθεί η χρηματοδότηση της Νέας ΚΑΠ.

Τη θεσμική προστασία της παραγωγικής γης και αξιοποίηση από τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους.

Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι ελληνοποιήσεις.

Τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ ένταξη στους κανονισμούς νέων κινδύνων λόγω της κλιματικής αλλαγής, και επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των αποζημιώσεων.

Κατ. Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα