back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία πυρόπληκτων της Αττικής στο υπ. Περιβάλλοντος

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν πυρόπληκτοι από το Μάτι, τον Νέο Βουτζά και την Κινέττα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ζητώντας άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την φονική πυρκαγιά την 23 Ιουλίου 2018 και κόστισε την ζωή σε 102 ανθρώπους.

Αντιπροσωπείες κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές κατέθεσαν ψήφισμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας τους Γιάννης Κωλέττης χαρακτήρισε σε πρώτη φάση, θετική την τροπολογία με την λογική ότι καλύπτει στο θέμα της εποικοδόμησης όσους έχασαν σπίτια που δεν ήταν σε δασική έκταση και άλλη χρήση, αλλά αρνητική στο μέρος που αφορά ότι δεν καλύπτει τις οικίες που χάθηκαν και είναι αποκλειστικά σε δασικές περιοχές (έκταση), δηλαδή αυθαίρετες οικίες.

[su_slider source=”media: 97629,97625,97624,97623,97622″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Εν τω μεταξύ, τροπολογία που λύνει το θέμα των οικοδομικών αδειών για τους κατοίκους στο Μάτι και σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν θετικό βήμα την τροπολογία της κυβέρνησης, τονίζοντας ωστόσο ότι τηρούν στάση αναμονής για να την μελετήσουν ενδελεχώς μιας και δεν γνωρίζουν επακριβώς ακόμη το περιεχόμενο της.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα