back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ψάρι φούρνου σκεπαστό με ντομάτα

Διαβάστε επίσης

Έχουμε ξαναφτιάξει ψάρι στον φούρνο με κλωνάρια δεντρολίβανου και κρασί, λαδορίγανη, σήμερα όμως θα το φτιάξουμε αλλιώς και γίνεται εξίσου υπέροχο.

Πριν ξεκινήσουμε ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Θα χρειαστούμε το ψάρι μας, αλατοπίπερο, λίγο λάδι, θυμάρι, δυο πιπεριές χοντροκομμένες και τρείς τέσσερις μεγάλες ντομάτες για το σκέπασμα.

Πλένουμε το ψάρι, και το αφήνουμε να στραγγίζει, μέσα στο ταψάκι που θα το ψήσουμε στρώνουμε φέτες ντομάτας χοντροκομμένες και τις αλατοπιπερώνουμε, αν σας αρέσουν βάζετε και πιπεριές επίσης χοντροκομμένες, ρίχνουμε θυμάρι, τα ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού, εγώ έβαλα και λίγη νοστιμιά σκόνη και πολύ λίγο λάδι.

Αμέσως μετά βάζουμε πάνω από τις ντομάτες το ψάρι μας, που μπορεί να είναι ψιλό η και χοντρό ψάρι, ότι σας αρέσει, κόβουμε πάλι στρογγυλές φέτες τις υπόλοιπες ντομάτες και σκεπάζουμε το ψάρι μας, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τις ντομάτες, ρίχνουμε πολύ λίγο νεράκι, μισό ποτήρι του νερού, λίγο ακόμη λαδάκι πάνω στις φέτες της ντομάτας και σκεπάζουμε το ταψάκι μας καλά με αλουμινόχαρτο. κι αμέσως μετά το βάζουμε να ψηθεί για περίπου μια ώρα.

Μόλις περάσει μια ώρα το ξεσκεπάζουμε, το αφήνουμε άλλο ένα τέταρτο για να δέσει η σάλτσα του και να ροδίσει λίγο, στον αέρα αν έχει ο φούρνος σας, και είναι έτοιμο.

Το συνοδεύουμε, με ένα ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας, κι οπωσδήποτε ένα λευκό ή ροζέ κρασάκι!!
Είπαμε και το ξαναλέμε, τις ποσότητες τις κανονίζετε εσείς ανάλογα με τα άτομα που είστε στο σπίτι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα