back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρωτοβουλία Μακρόν κατά της βίας και του μίσους στο ίντερνετ

Διαβάστε επίσης

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε συνεργασία με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, υποδέχονται σήμερα στο Ελιζέ επικεφαλής της ψηφιακής αγοράς και ηγέτες χωρών για μία σύνοδο με το όνομα «Κάλεσμα του Κράισττσερτς», δύο μήνες μετά την πρωτοφανή επίθεση που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook.

Στόχος της σημερινής συνόδου είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την μάχη κατά της εξάπλωσης της τρομοκρατίας, του μίσους και τους εξτρεμισμού στο ίντερνετ. Σύμφωνα με το Ελιζέ στην συνάντηση αναμένεται να παραβρεθούν περίπου 20 ξένοι ηγέτες και περίπου 200 εκπρόσωποι επιχειρήσεων.

Η λίστα των καλεσμένων περιλαμβάνει την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τρυντό, τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, την πρωθυπουργό της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ, τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ και τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας Γιουσούφ Καλά.

Από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα θα παραβρεθούν οι οι επικεφαλής των ομίλων Google, Twitter και Facebook αλλά και εκπρόσωποι των εταιριών Alibaba, Huawei, Uber, Wikipedia και άλλους. Ο Γάλλος πρόεδρος αλλά και άλλοι ξένοι ηγέτες θα έχουν στη διάρκεια της ημέρας και διμερείς συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εταιριών.

«Ζητούμε από όλες τις χώρες και τις ιδιωτικές εταιρίες να προχωρήσουν στις απαραίτητες αλλαγές ώστε να εμποδίσουν την διάδοση μέσω ίντερνετ αναρτήσεων που περιέχουν μηνύματα μίσους ή μηνύματα σχετικά με την τρομοκρατία, να εξασφαλίσουν ότι οτιδήποτε τέτοιο ανεβαίνει θα κατεβαίνει και θα σβήνεται γρήγορα και να εξασφαλίσουν ότι η ζωντανή μετάδοση (live-streaming) δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά για τρομοκρατικές επιθέσεις», ανέφερε σχετικά η Άρντερν την Δευτέρα σε άρθρο της στους New York Times.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα