back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φ. Γεννηματά από Αχαΐα: Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα ενάντια στις δύο όψεις της συντήρησης τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Σε μια συμβολική κίνηση προκειμένου να αναδειχθεί το κλίμα ενότητας στο Κίνημα Αλλαγής καθοδόν προς την εκλογική μάχη της 26ης Μαίου, κατά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Αχαΐα το “παρών” έδωσε και ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος μάλιστα απηύθυνε χαιρετισμό καλωσορίζοντας την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, στην εκλογική περιφέρεια στην οποία κατεβαίνει υποψήφιος.

“Είναι ψέμα πως οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει η παράταξη μας και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων”, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου για να πάρει το λόγο στη συνέχεια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η οποία ανταπέδωσε λέγοντας: “Γιώργο, πάμε μαζί,! Εδώ στην Αχαΐα των Παπανδρέου με εσένα επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο για τις Εθνικές εκλογές αλλά και σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα είναι ένα, ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα”.

Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Η κ. Γεννηματά επέμεινε στη διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αναφέροντας ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι το προοδευτικό ρεύμα ενάντια στις δύο όψεις της συντήρησης τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Δεν χαρίζουμε ούτε μία ψήφο στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη, σημείωσε η Φώφη Γεννηματά και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής για να κάνει την ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν. Η ΝΔ δεν είναι η λύση για το αύριο. Η πολιτική της οδηγεί στα ίδια αδιέξοδα. Ο Τσίπρας φεύγει, Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα, επανέλαβε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε εκ νέου στην θλιβερή -όπως είπε -εικόνα της Βουλής, υπογραμμίζοντας οτι η συζήτηση αυτή ξεκίνησε ως μομφή κατά ενός Υπουργού και ουσιαστικά μετατράπηκε σε μομφή κατά των δύο δήθεν μονομάχων , του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Πλήγωσαν την αξιοπρέπεια της Πολιτικής! Βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς. Παράλληλα εξαπέλυσε βολές κατά του κ. Τσίπρα καθώς εμφανίζεται παραμονές εκλογών εξαγγέλλοντας εκλογικά επιδόματα και υπογράφει ακάλυπτες επιταγές, μεταχρονολογημένες.

Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε σφοδρή κριτική και με αιχμή του δόρατος τα ελληνοτουρκικά λέγοντας: Τυφλωμένοι από την προσωπική τους ματαιοδοξία και φιλοδοξία δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ο κ. Ερντογάν και οι Υπουργοί του κλιμακώνουν τις προκλήσεις, δεν βρήκαν οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης μια κουβέντα, για να στείλουν ένα μήνυμα Εθνικής Ενότητας και αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των Εθνικών μας δικαίων. Ένα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας.

Οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης

Να υπερασπίσουμε την ανοιχτή Ευρωπαϊκή Κοινωνία να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία, το φασισμό, τον λαϊκισμό.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ ,στη διατήρηση της ακραίας συντήρησης που διαλύει την Ευρώπη.

Όποιος ψηφίζει Τσίπρα -πρόσθεσε-εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, την χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές. Κάθε Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, Δημοκρατική Ευρώπη. Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σχέδιο Ελλάδα: Η χώρα χρειάζεται Προοδευτικές λύσεις

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, επανέλαβε οτι μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εγγυηθεί τις προοδευτικές λύσεις και αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη, όπως τη χαρακτήρισε, πρόταση το Σχέδιο Ελλάδα, για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στους στόχους και τα μέτρα που αυτό περιλαμβάνει.

Για τους Νέους:

Πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για όσους ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

Για τα Νοικοκυριά:

Πλήρης κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Κατάργηση της διάταξης για την μείωση του Αφορολόγητου σε μισθωτούς-συνταξιούχους.

Για τα ζευγάρια:

200 ευρώ τον μήνα επί 3 χρόνια, για κάθε νέο παιδί που γεννιέται.

Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

Τα δικαιώματα των πολυτέκνων αποδίδονται και στους τρίτεκνους.

Για τους άνεργους:

Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει η επιχείρηση για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150.

Για τους συνταξιούχους:

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και νέο βιώσιμο ασφαλιστικό που θα περιλαμβάνει:

Κατώτερη σύνταξη τα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και τα 700 ευρώ για το ζευγάρι.

Οι συντάξεις χηρείας και οι αναπηρικές συντάξεις στο προηγούμενο καθεστώς.

Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα των συνταξιούχων και των οικονομικά ασθενέστερων.

Για τους εργαζόμενους:

Αύξηση του κατώτερου μισθού από τους Κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Υποχρεωτική και καθολική εφαρμογή των Κλαδικών Συμβάσεων.

για τους μικρομεσαίους και τις επιχειρήσεις:

Μείωση του συντελεστή φορολογίας από το 29% στο 20% και του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες και στις δυο κλίμακες

Ειδικά φορολογικά κίνητρα για συνενώσεις, κίνητρα πρόσληψης και κατάρτισης των εργαζόμενων, δεύτερη ευκαιρία και 120 δόσεις.

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε εκ νέου ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια.

Κατ. Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα