back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διακρατική συμφωνία με πρωτοβουλία Μακρόν για τον περιορισμό του μίσους στο ίντερνετ

Διαβάστε επίσης

 

15 κυβερνήσεις και οι μεγαλύτερες εταιρίες του ίντερνετ συνυπέγραψαν νωρίτερα σήμερα στο Παρίσι ένα κείμενο με πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν και δεσμεύτηκαν για τον περιορισμό των μηνυμάτων μίσους και βίας.

Τρεις πρόεδροι, πέντε πρωθυπουργοί, ένας βασιλιάς, ένας αντιπρόεδρος και οχτώ εκπρόσωποι της βιομηχανίας των νέων τεχνολογιών έκατσαν γύρω από το ίδιο τραπέζι για πρώτη φορά σήμερα στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν. Δίπλα του από την πρώτη στιγμή η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν αφού από κοινού απεύθυναν το «Κάλεσμα του Κράισττσερτς».

Το κείμενο

Το κείμενο των μόλις 4 σελίδων ορίζει τις βασικές υποχρεώσεις κρατών και ιδιωτικού τομέα με στόχο την απαγόρευση της δημοσίευσης περιεχομένων σχετικών με την βία, το μίσος και την τρομοκρατία στο ίντερνετ.

Μεταξύ των χωρών που υπέγραψαν το κείμενο η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σενεγάλη, η Ινδονησία, η Ιαπωνία, η Ιορδανία και η Ινδία. Παρούσα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προέδρου της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που επίσης συμμετείχε στην συζήτηση.

Οι δεσμεύσεις

Οι κυβερνήσεις που υπέγραψαν την συμφωνία, ανέλαβαν να εφαρμόσουν τους υπάρχοντες νόμους, να παλέψουν κατά της εξτρεμιστικής βίας και την τρομοκρατίας και να εγγυηθούν ότι τα μέσα θα χειρίζονται με ηθικό τρόπο και με υπευθυνότητα τις όποιες τέτοιες επιθέσεις.

Δεσμεύτηκαν επίσης να συνεργάζονται με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες με στόχο να βρεθούν τα καλύτερα εργαλεία για να κερδηθεί η μάχη κατά του εξτρεμισμού.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα