back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στηρίζει Μακρόν στις ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης

Στο πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν τάσσεται εκ νέου ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ που επιτίθεται στους πρώην συντρόφους του, του Οικολόγους Πράσινους στη Γαλλία.

«Οι Πράσινοι στη Γαλλία είναι μια σέχτα. Συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο» δήλωσε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ηγετικό στέλεχος των κινημάτων της οικολογίας στην Ευρώπη από τον Μάη του ‘68 και έπειτα. Ο πολιτικός υπήρξε ο βασικός ενορχηστρωτής της ιδιαίτερα επιτυχημένος προεκλογικής καμπάνιας των Πρασίνων πριν από δέκα χρόνια, ωστόσο σήμερα στηρίζει απερίφραστα τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Από τους δέκα πρώην γενικούς γραμματείς του κόμματος, κανείς δεν είναι πια μέλος των Πρασίνων» σημειώνει ο Κον Μπεντίτ που σημειώνει επίσης πως τα μέλη έχουν μειωθεί από 10.000 σε 3000 σήμερα.
Η επιστολή στήριξης Κον Μπεντίτ στον Μακρόν

«Για να δώσουμε προοπτική στο μέλλον και να αντιταχθούμε αποτελεσματικά στο κύμα εθνικισμού και λαϊκισμού, καλούμε στα πλαίσια του ευρωκοινοβουλίου στην δημιουργία ενός πόλου που να συσπειρώνει όλα τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της οικολογίας» έγραφε τον περασμένο Απρίλη ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ γυρίζοντας την πλάτη στους οικολόγους Πράσινους και συστήνοντας ψήφο στο LREM, του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Αυταπάτες

Ο Ντανιέλ Κονμπεντί, συνιδρυτής του κόμματος των Πρασίνων και εκλεγμένος στην ευρωβουλή στο παρελθόν με τους οικολόγους, κάνει λόγο για αυταπάτες των πρώην συντρόφων του, τους οποίους αποκαλεί με αρκετή δόση ειρωνείας «εμπροσθοφυλακή θαρραλέων την οποία θα ακολουθήσει τελικά ο λαός».
Αβέβαιο το μέλλον των Πρασίνων μετά την απομάκρυνση Κον Μπεντίτ

Η στήριξη της εμβληματικής εικόνας του Μάη του ‘68 στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή που ο νυν ένοικος του Ελιζέ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Κον Μπεντίτ επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στον Μακρόν εν όψει των ευρωεκλογών και μάλιστα σε μια κάλπη που παραδοσιακά το κόμμα των Πρασίνων καταγράφει υψηλότερες επιδόσεις σε σύγκριση με τα ποσοστά του στις εθνικές εκλογές.

Το 2009, το κόμμα των οικολόγων είχε φτάσει τους σοσιαλιστές στη δεύτερη θέση με ποσοστό 16,2%. Σε κάθε περίπτωση, οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν τέτοια προοπτική για τις εκλογές της 26ης Μαΐου, ενώ και η απόσυρση της στήριξης του Κον Μπεντίτ μπορεί να στοιχίσει ακόμη περισσότερο εκλογικά.

newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα