back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ.Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει τις εκλογές

Διαβάστε επίσης

Την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει αυτές τις εκλογές και γι’ αυτό, ενώ έθεσε πρώτος το θέμα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην ευρωκάλπη, αντελήφθη το βάρος των όσων είπε, ανέκρουσε πρύμναν και μας είπε περίπου ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία δημοσκόπηση», εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Σκάι το πρωί της Τρίτης.

Υπογράμμισε ότι είναι μία «εθνική κάλπη» και ότι ο ίδιος θέλει μία καθαρή νίκη της ΝΔ, ενώ με αφορμή την συζήτηση για την εφταήμερη εργασία, υπογράμμισε ότι ο ίδιος φωτογράφισε ξεκάθαρα την επένδυση στην «Παπαστράτος» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «διαστρέβλωσε με ξεδιάντροπο τρόπο αυτά που είπε», σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου»..

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε μάλιστα πολύ σκληρή κριτική με αφορμή ανάρτηση του κ. Βαξεβάνη- τον οποίο χαρακτήρισε «απόλυτο φερέφωνο του Μαξίμου»- όπου, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, “για να φωτογραφίσει την άποψή μου για τις σχέσεις εργασίας χρησιμοποίησε την φράση με την οποία υποδέχονταν οι Ναζί τους Εβραίους στο Άουσβιτς: «Η εργασία απελευθερώνει».

«Πήρε μία απάντηση από το κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο πολύ σκληρή. Όταν φτάνουμε στο σημείο να πέφτει ο δημόσιος διάλογος τόσο χαμηλά, να μην υπάρχει καμία καταδίκη από πλευράς Μαξίμου, καταλαβαίνετε δυστυχώς τι μας περιμένει ακόμα όχι ενόψει των ευρωεκλογών αλλά ενόψει των εθνικών εκλογών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό την ανακοίνωση του Ισραηλιτικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου έχει ονοματεπώνυμο», ενώ επανέλαβε ότι συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον κ. Τσίπρα και του είπε ότι εσύ θα διαλέξεις πως θα πάμε στις εκλογές. Αν θα κάνουμε μία πολιτική αντιπαράθεση, ενώ σε σχέση με την δική του αντίδραση στη Βουλή τόνισε ότι έκανε πολύ καλά και θα έκανε ακριβώς το ίδιο».

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να βαφτίζει το επίδομα που δίνει ως «13η σύνταξη», ενώ εκτίμησε ότι η οικονομία δεν θα το αντέξει με ρυθμό ανάπτυξης 2%, ενώ με ανάπτυξη 4% που επιδιώκει η ΝΔ μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος μόνιμης στήριξης των πιο αδύναμων μεταξύ των οποίων και των συνταξιούχων.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα της ΝΔ εκτίμησε ότι θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το 2020 για να προχωρήσει άμεσα στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου προς τις επιχειρήσεις.

Με αφορμή την απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός στην χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη για το ζήτημα των διακοπών του ιδίου και υπουργών της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «αφόρητη υποκρισία ενός ανθρώπου που έκανε καριέρα κατηγορώντας την ελίτ» και τόνισε ότι «καταλαβαίνει τον πανικό του κ. Τσίπρα γιατί του ακυρώνει όλη αυτή την ρητορική περί λαού και ελίτ».

Αναφερόμενος στην Παιδεία τόνισε ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να έχουν τα ίδια τον πρώτο λόγο για τα ζητήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και τον αριθμό των εισακτέων και ο διευθυντής του σχολείου να έχει περιθώρια μεγαλύτερης αυτονομίας στο πως θα λειτουργήσει το σχολείο του, ενώ σε σχέση με την Υγεία υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δεν θα είχε καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. «Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό», τόνισε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα