back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Μαρίν Λε Πεν στηρίζει την ακροδεξιά σε Σλοβακία και Εσθονία

Διαβάστε επίσης

Η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού επισκέφτηκε χθες την Μπρατισλάβα για να δηλώσει την υποστήριξή της στο ακροδεξιό κόμμα της χώρας. Η επόμενη στάση της Λε Πεν σήμερα, Τρίτη, είναι η Εσθονία.

Στα τέλη Απριλίου η Μαρίν Λε Πεν είχε βρεθεί στην Τσεχία για να στηρίξει τον Βίκτορ Όρμπαν και την κυβέρνησή του. Εχθές ταξίδεψε για τον ίδιο λόγο στην Σλοβακία και σήμερα αναμένεται να βρεθεί στην Εσθονία.

Φιλοδοξία της είναι να δημιουργηθεί μία εθνικιστική ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο μαζί με τον Ιταλό σύμμαχό της Ματέο Σαλβίνι και τους ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν σε λίγες εβδομάδες. Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες από την Μπρατισλάβα η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού δήλωσε ότι “ζούμε σε μία ιστορική περίοδο” και ότι “όλα τα σημάδια δείχνουν ότι βρισκόμαστε την παραμονή μίας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στην Ευρώπη”.

“Η αντίληψη μίας Ευρώπης που αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης στα έθνη και το αυταρχικό όραμα μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης που λειτουργούσε σαν φυλακή, αμφισβητούνται τώρα μαζικά από τους λαούς”, πρόσθεσε η Λε Πεν δίπλα στους Τσέχους συμμάχους της.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα