back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Ανησυχία για τις παροχές της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

«Δεν αποκλείω κάποιες χώρες να θέσουν το θέμα των ανακοινώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού», τόνισε από τις Βρυξέλλες Ευρωπαίος αξιωματούχος, διατηρώντας την ανωνυμία του, ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης και παρά το γεγονός ότι το ελληνικό ζήτημα δεν είναι στην ατζέντα.

Τόνισε, ότι υπάρχει ανησυχία αναφορικά με το αν η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της ή όχι. Ερωτώμενος αν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού μπορεί να μπλοκάρουν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ υποστήριξε ότι «γνωρίζει ένα κοινοβούλιο που θα μπορούσε να συνδέσει τα δύο ζητήματα».

Αναφερόμενος στο πλάνο μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων τόνισε ότι προκαλεί σύγχυση και αναμένει την σχετική Έκθεση των θεσμών. «Αναμιγνύει το έλλειμμα, με τη ταμειακή ροή, τη ρευστότητα κ.α., προκαλεί σύγχυση» δήλωσε σχετικά, συμπληρώνοντας:

«Θεωρώ ότι η πρόταση θα είναι συγκεχυμένη και για αυτούς. Θα πούνε ότι ‘ένας στόχος ελλείμματος είναι… ένας στόχος ελλείμματος’. Αυτή είναι και η άποψή μου. Για την ώρα, είμαι απλώς μπερδεμένος από αυτό που ανακοινώθηκε».

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα