back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δράση αιμοδοσίας στο μετρό του Συντάγματος

Διαβάστε επίσης

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας με τίτλο “Οι 4 εποχές της αιμοδοσίας” διοργανώνει και σήμερα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα το ΕΚΕΑ στο μετρό του Συντάγματος.

Η εθελοντική αιμοδοσία κρίνεται αναγκαία κάθε εποχή του χρόνου και η κουλτούρα της τακτικής αιμοδοσίας είναι σημαντικό να καλλιεργηθεί στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό το Εθνικό Κέντρο Εθλοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνει δράσεις ανά περιόδους -4 κάθε χρόνο- προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

Ιδίως, μάλιστα, το καλοκαίρι, περίοδος κατά την οποία ο κόσμος λείπει σε διακοπές και δημιουργείται “έλλειμμα” στις φιάλες αίματος.

Μιλώντας στον Αθήνα 984, η επισκπέτρια υγείας και εργαζόμενη στο ΕΚΕΑ, Νάνσυ Ζώκα, επεσήμανε πως “ευελπιστούμε στην ανταπόκριση του κόσμου, ειδικά τις περιόδους που δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη σε αίμα δηλαδή σε μήνες όπως ο Γενάρης ή ο Φεβρουάριος που υπάρχουν ιώσεις και στους καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίος ο κόσμος λείπει σε διακοπές, οπότε με αυτές τις δράσεις στοχεύουμε να ανεβάσουμε το ποσοστό”.

Πρόσθεσε πως “η ανάγκη για αίμα πάντα είναι μεγάλη, η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι αναγκαία. Εμείς θέλουμε ο κόσμος να δίνει αίμα όχι μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Να μην υπάρχει ανάγκη. Φυσικά υπάρχει μια σταθερή δεξαμενή εθελοντών αιμοδοτών ούτως ώστε να καλύπτονται όλες οι εποχές”.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, πάντως, “ο κόσμος αρχίζει και γίνεται πιο συνειδητοποιημένος σχετικά με την αιμοδοσία, ιδιαίτερα, μάλιστα, τα νέα παιδιά. Θέλουμε να καλλιεργήσουμε αυτήν την ιδέα στα νέα παιδιά ώστε να γίνουν εθελοντές αιμοδότες όταν τους το επιτρέψει το όριο ηλικίας και οι συνθήκες”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα