back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λαζάνια με ντομάτες και πιπεριές

Διαβάστε επίσης

Ένα ζυμαρικό είναι ότι πρέπει για σήμερα, απλό πιάτο αλλά μυρωδάτο, αφού οι πιπεριές από μόνες τους δίνουν το άρωμα και το στίγμα τους…

Ας φτιάξουμε λοιπόν την σάλτσα μας θεωρώντας αυτονόητο ότι ξέρετε να βράζετε μακαρόνια…
Θα χρειαστούμε τρεις τέσσερις φρέσκες ντομάτες για φαγητό, ένα δυο καρότα κομμένα ροδέλες λεπτές, αλατοπίπερο, ένα μικρό ποτηράκι κρασί, ότι υπάρχει δεν έχει σημασία, τρεις πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες, ένα μικρό κρεμμυδάκι ξερό έτσι για το άρωμα, λάδι και ελάχιστο μοσχοκάρυδο.

Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι την ντομάτα μας περασμένη στο μούλτι, αν βιάζεστε ή δεν έχετε, βάλτε και την έτοιμη του εμπορίου, που είναι αρκετά καλή, ρίχνουμε μέσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το λάδι, συμπληρώνουμε λίγο νερό και βράζουμε μέχρι η σάλτσα μας να πήξει και να φύγουν τα πολλά υγρά της.

Ο πρώτος τρόπος σερβιρίσματος είναι, να σερβίρουμε πιάτο πιάτο, να ρίχνουμε σάλτσα και να τελειώνουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας, που μπορεί να είναι μυζήθρα ξερή, ξερό ανθότυρο, παρμεζάνα ή το κλασικό κεφαλοτύρι.

Ο δεύτερος τρόπος, αυτός που χρησιμοποιώ εγώ είναι, να βάλω σε βαθύ σκεύος τα μακαρόνια, να ρίξω στρώσεις στρώσεις την σάλτσα και το τυρί και στο τελείωμα κλείνω πάλι με σάλτσα και τυρί… από κει γίνεται και το σερβίρισμα.
Να σημειώσω εδώ, ότι αν χρησιμοποιήσετε τον πρώτο τρόπο σερβιρίσματος, θα πρέπει μετά το σούρωμα, να τα βάλετε στην κατσαρόλα πάλι, να προσθέσετε βούτυρο ή λάδι και να ανακατέψετε.

Αν όμως χρησιμοποιήσετε τον δεύτερο τρόπο, δεν θα το κάνετε αυτό, γιατί έτσι κι αλλιώς θα λαδωθούν από την σάλτσα μας.
Συνοδεύονται με μια υπέροχη φρέσκια πράσινη σαλάτα…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα