back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Νέα συνάντηση της Τερέζα Μέι για να ορίσει το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης

Διαβάστε επίσης

H Τερέζα Μέι δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες μέρες να ανακοινώσει την ημερομηνία παραίτησής της, ανέφερε στο ραδιόφωνο του BBC (BBC Radio 4, The Week in Westminster) o πρόεδρος της Επιτροπής 1922 των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος σερ Γκρέιχαμ Μπρέιντι.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι θα υπέβαλε την παραίτησή της όταν η συμφωνία της για το Brexit επικυρωθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ορισμένοι όμως βουλευτές επιθυμούν η κ. Μέι να προσδιορίσει τώρα την ημερομηνία αποχώρησής της.

Ο κ . Μπρέιντι σημείωσε στην συνέντευξη που έδωσε στο BBC ότι αναμένει η Τερέζα Μέι – “ να κατανοήσει την ανάγκη ενός χρονοδιαγράμματος” – όταν συναντηθεί με τα μέλη της Επιτροπής 1922 την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο σερ Γκρέιχαμ αρνήθηκε να αποκλείσει ότι μπορεί ο ίδιος να διεκδικήσει την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

Η Επιτροπή 1922 είναι ένα εκλεγμένο σώμα βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος που εκπροσωπεί τους βουλευτές που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Η επιτροπή αυτή εποπτεύει τη διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας στο Συντηρητικό κόμμα

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πλησιάζει στον καθορισμό του χρονικού πλαισίου για την αποχώρησή της από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη της εφημερίδας The Sun (08/05).

Μετά τις τοπικές εκλογές της 3ης Μαΐου, στις οποίες οι Συντηρητικοί έχασαν σχεδόν 1.330 συμβούλους, οι πιέσεις προς την κ. Μέι να παραδώσει τα ηνία της εξουσίας έχουν ενταθεί , εν όψει μάλιστα των σοβαρών απωλειών που αναμένεται να υποστεί το Συντηρητικό κόμμα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που στη Βρετανία θα διεξαχθούν στις 23 Μαΐου.

Οι πλούσιοι χορηγοί εγκαταλείπουν τους Τόρις

Η απόφαση ενός εκ των σημαντικότερων υποστηρικτών του Συντηρητικού κόμματος να ενισχύσει με 200.000 λίρες το αντιευρωπαϊκό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ , το Brexit Party, τυγχάνει ευρείας κάλυψης στον βρετανικό τύπο.

H FT Weekend, η έκδοση των Financial Times του Σαββατοκύριακου, επισημαίνει ότι η απόφαση του Τζέρεμι Χόσκινγκ δείχνει – “την αυξανόμενη απογοήτευση” – μεταξύ των δωρητών των Τόρις για την αποτυχία της Τερέζα Μέι να αποσύρει τη Βρετανία από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που η ίδια είχε υποσχεθεί . Παράλληλα η εφημερίδα υπογραμμίζει την πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτό το μήνα στις ευρωεκλογές οι Συντηρητικοί από το Brexit Party.

Σύμφωνα με την FT Weekend η χρηματοδότηση για τους Τόρις – “έχει στερεύσει τόσο πολύ” – ώστε το κόμμα να έχει πρόβλημα να πληρώσει το ενοίκιο των κεντρικών γραφείων του στο Ουέστμινστερ.

Βύρων Καρύδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα