back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας καταδίκασαν τους βαμδαλισμούς στο κέντρο της πόλης

Διαβάστε επίσης

Οι χθεσινοί βανδαλισμοί και η ανομία στο κέντρο της πρωτεύουσας κυριάρχησε στο ραδιοφωνικό ντιμπέιτ των τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας που πραγματοποίησε απόψε ο Αθήνα 984 και συντόνισαν η Νόνη Καραγιάννη και η Μαρία Χούκλη.

Ο Παύλος Γερουλάνος επισήμανε ότι πρέπει να είμαστε κάθε μέρα στις γειτονιές και να δουλέψουμε για να λειτουργούν σωστά για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους.

Τα χθεσινά γεγονότα αποτελούν μια μαύρη σελίδα για την πόλη, επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Κάποιοι οργανωμένοι θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάσουν τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Κάποιοι κράτησαν σε ομηρία μια πόλη στο όνομα ενός καταδικασμένου ανθρώπου», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης, ενώ σημειώνοντας ότι πρέπει να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας. Ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου συστήματος ελέγχου ασφάλειας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και όπου χρειάζεται συνεργασία και με εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας.

«Δεν υπάρχει ιδεολογικό κάλυμμα οι βανδαλισμοί είναι κατακριτέοι», υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός. Πρόσθεσε ότι οι 29 αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας πρέπει να ενεργοποιηθούν γιατί το μόνο που της επέτρεψαν οι προηγούμενοι δήμαρχοι ήταν να κόβει μόνο κλήσεις.

Ασφάλεια – δημοτική αστυνομία

Σε ερώτηση για  την ασφάλεια στην πόλη και τη δημοτική αστυνομία ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι «για να σπάσει ο φόβος, πρέπει να υπάρχει παρουσία στους δρόμους , να υπάρχει φως και να είναι ζωντανές οι γειτονιές».

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «έχουμε 350 δημοτικούς αστυνομικούς, ενώ θα έπρεπε να έχουμε 1.150. Η δημοτική αστυνομία πρέπει να βγει στις γειτονιές».

Από την πλευρά του ο κ. Σοφιανός υπογράμμισε ότι «είμαστε αντίθετοι στο να εμπλέκεται η δημοτική αστυνομία σε περιπτώσεις καταστολής. Αυτό είναι δουλειά της πολιτικής αστυνομίας. Πρέπει να καταργηθεί η ελεγχόμενη στάθμευση για να απελευθερωθεί το εργατικό δυναμικό».

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «στα ζητήματα καταστολής η δημοτική αστυνομία δεν πρέπει να επεμβαίνει. Έχει πολλά και κρίσιμα πράγματα να λύσει η δημοτική αστυνομία, όπως το ζήτημα της ηχορύπανσης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα