back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Βρούτσης: «Λαθροχειρία» στο σύστημα «ΗΛΙΟΣ»

Διαβάστε επίσης

Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους συνταξιούχους κάλεσε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εργασίας, και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, καταγγέλλοντας «λαθροχειρία» και «αλλοίωση» των στοιχείων σχετικά με το ύψος των συντάξεων.

Όπως επισήμανε ο κ. Βρούτσης:

– Η μέση κύρια σύνταξη έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 60 ευρώ το μήνα και πάνω από 750 ευρώ ετησίως, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015.

Επιπλέον, στις απώλειες δεν περιλαμβάνονται η κατάργηση του ΕΚΑΣ ύψους 900 εκατ. ευρώ και η πρώτη μείωση του αφορολογήτου ορίου.

Το υπουργείο Εργασίας μεθόδευσε την πλασματική εμφάνιση αυξημένου μέσου όρου των συντάξεων, προσθέτοντας στον υπολογισμό και τις κρατήσεις υπέρ Υγείας και ΑΚΑΓΕ. Ποσό, ύψους 1,4 δις ευρώ, που ουδέποτε κατέληξε στην τσέπη των συνταξιούχων.

Με αυτά τα δεδομένα, αποδεικνύεται -σύμφωνα με τον κ. Βρούτση- ότι: η μέση κύρια σύνταξη από τα 666,07 ευρώ εμφανίζεται πλασματικά αυξημένη στα 714,20 Ευρώ –πλασματική αύξηση 7,23%.

η μέση κύρια σύνταξη Γήρατος από τα 743,50 ευρώ εμφανίζεται πλασματικά αυξημένη στα 802,64 ευρώ –πλασματική αύξηση 7,95%.

Η μέση επικουρική από τα 169 ευρώ εμφανίζεται πλασματικά αυξημένη στα 172 ευρώ– πλασματική αύξηση 1,7%.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει σταματήσει τη δημοσίευση των στοιχείων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» -εδώ και 5 μήνες- προκειμένου να μην αποτυπωθεί η αρνητική επίδραση των πολύ χαμηλών συντάξεων του νόμου Κατρούγκαλου που έχουν απονεμηθεί στο διάστημα αυτό και επιδεινώνουν περαιτέρω τους μέσους όρους.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα