back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη στον Πάσσαρη

Διαβάστε επίσης

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Κ. Πάσσαρη και για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας, δύο ληστείες και μία αρπαγή.

Αναλυτικότερα, το δικαστήριο ομόφωνα καταδίκασε σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη για κάθε μία από τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που διέπραξε, ενώ επέβαλε 13 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, δέκα χρόνια κάθειρξη για την αρπαγή, δέκα χρόνια για κάθε μία από τις τρεις ληστείες για τις οποίες καταδικάστηκε και πέντε έτη για διακεκριμένη κλοπή.

Παράλληλα, απάλλαξε τον κατηγορούμενο από το σύνολο των κατηγοριών που αφορούν στη ληστεία στο πρακτορείο της ΔΕΗ στο Περιστέρι όπου έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος και τραυματίστηκε ένας δεύτερος.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, είχε ζητήσει τη ενοχή του Κωνσταντίνου Πάσσαρη, χωρίς ελαφρυντικά

Όπως είπε η εισαγγελέας αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής.Για το λόγο αυτό απευθυνόμενη στο δικαστήριο ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος χωρίς ελαφρυντικά.

Συγκεκριμένα είπε: να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στον Κων. Πάσσαρη. «Δεν αρκεί η καλή διαγωγή στη φυλακή. Δεν είναι μεταμέλεια οι εκθέσεις ζωγραφικής. Απαιτείται θετική δράση και ο κατηγορούμενος δεν έχει αποκαλύψει κανένα στοιχεία για την υπόθεση, όπως που βρήκε το πιστόλι με τη βοήθεια του οποίου απέδρασε».

Mίνα Μουστάκα

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα