back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πέφτει η κυβέρνηση στα Κατεχόμενα

Διαβάστε επίσης

Πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα προκαλεί η απόφαση του «αντιπροέδρου», Κουντρέτ Οζερσάι να παραιτηθεί από την συγκυβέρνηση με τον Τουφάν Ερχιουρμάν.

Η απόφαση της αποχώρησης του από την κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του κ Οζερσάι είναι είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο δημοσιονομικών».

Σημειώνεται ότι ο κ. Οζερσάι είχε ζητήσει ακύρωση της εκμίσθωσης γης από τον Σερντάρ Ντενκτάς στο γιο του, για την ίδρυση πανεπιστημίου με την ονομασία «Ραούφ Ντενκτάς».

Ο ίδιος μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών εκλογών».

Πάντως σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης η παραίτηση Οζερσάι σχετίζεται πιθανότατα με την πρόθεση του να κατέλθει υποψήφιος για την «προεδρία» με την υποστήριξή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ερσίν Τατάρ, διαδόχου του Έρογλου.

Τόσο ο Οζερσάι όσο και ο Τατάρ μετέβησαν πρόσφατα στην Τουρκία με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για συναντήσεις των δύο αντρών με στελέχη της Τουρκικής κυβέρνησης.

To πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο Μουσταφά Ακιντζί θα δώσει εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του 15 ημέρες για να πραγματοποιήσει επαφές.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα